Otapan Aliağa'ya Temiz geliyor

14.05.2008
Gemi Söküm Tesislerinde Sökülmek İstenen, Ancak Çevrecilerin direnişi Sonucu Hollanda'ya Geri Götürülen Otapan Adlı Asbestli Tanker, Yeniden Geliyor.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde Bulunan Gemi Söküm Tesislerinde Sökülmek İstenen, Ancak Çevrecilerin tepkisi Sonucu Hollanda'ya Geri Götürülen Otapan Adlı Asbestli Tanker, Yeniden Geliyor.

Aliağa’da bulunan gemi söküm tesislerinde sökülmek istenen, ancak çevrecilerin tepkisi sonucu Hollanda’ya geri götürülen Otapan adlı asbestli tanker, yeniden geliyor. Geminin Hollanda’ya geri götürülmesi için mücadele eden “Tehlikeli Gemi Sökümünü Önleme Girişimi” üyeleri, dün konuyla ilgili açıklama yaptı.

Girişimin sözcüsü ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Ege Şube Başkanı Ertuğrul Barka, "Başta Hollanda hükümeti olmak üzere tüm dünyaya Türkiye doğasının sahipsiz olmadığını gösterdik. Bu zaferin anlam kazanabilmesi Aliağa gemi söküm tesislerinde tüm atıkların yönetimi ve gemilerin söküm sırasında denizden yalıtılması, sivil toplum örgütleri ve sendikaların içinde bulunduğu denetim mekanizmasının oluşturulmasına bağlıdır" diye konuştu.

Uluslararası Gemi Sökümü STK Platformu Sözcüsü Erdem Vardar ise Otopan’ın dün akşam saatlerinde bir romörkör tarafından çekilerek yola çıktığını, 5 Haziran 2008 günü Aliağa’ya varmasının beklendiğini söyledi.