Kapasite ve Ekspertiz Raporu

Kapasite Raporu

Kapasite raporu; üretim yapan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının üretim gücünü gösteren ve onay tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olan bir belgedir. Ücrete tabiidir.

Kapasite raporları düzenlenebilmesi için öncelikle kapasite raporu düzenlenecek firmaların ticaret siciline tescili ve işyerinin bulunduğu yerdeki odaya üye olması gerekir.

Kapasite raporları; firmaların iletişim bilgilerini, yıllık üretim kapasitelerini, makine parkını, kullandıkları hammaddeleri, kapasite hesaplamaları ile sermaye ve istihdam bilgilerini içerir.

Kapasite Müracaatı İçin Gerekli Belgeler

  1. Eksiksiz Doldurulmuş Kapasite Raporu Müracaat Formu (2 Adet).
  2. Firmayı temsile yetkili olduğuna dair imza sirküleri/beyannamesinin aslı ya da noter tasdikli sureti görülmek kaydıyla fotokopisi.
  3. SGK bildirgeleri ve tahakkuk makbuzları (Son 2 ay).
  4. Makine ve teçhizatın Yeminli Mali Müşavir veya Mali Müşavir onaylı bilançodaki toplam kıymeti.
  5. Makine ve teçhizatın Yeminli Mali Müşavir veya Mali Müşavir onaylı listesi.
  6. Kiralık olan makine-teçhizat için kira sözleşmesi ile birlikte tarafların imza sirküleri /imza beyannamesi*
  7. İşyeri Tabu fotokopisi
  8. Kiralık olan bina ve işyeri sözleşmeleri*
  9. Maden ocaklarında maden ruhsatı, ruhsat kiralanmış ise kiralama sözleşmesi*
  10. Vergi Levhası fotokopisi
    (*) olan belgelerin asılları görülüp fotokopileri alınacaktır
    Kapasite Raporu Müracaat Formunda “VAR” Olarak Beyan Edilen Aşağıdaki Belgelerin Fotokopileri:
  11. Sanayi Sicil Belgesi.
  12. Marka Tescil Belgesi.
  13. Patent Kullanım Belgesi.
  14. Know-How Sözleşmesi.
  15. Lisans Sözleşmesi.
  16. Deşarj İzni.
  17. Emisyon İzni.
  18. ISO 14000 Belgesi.
  19. CE Belgesi.
  20. HACCP Belgesi.

Kapasite Raporu Müracaat Formu İçin Tıklayınız.

Ekspertiz Raporu

Firmalara kapasite raporu hazırlanamadığı durumlarda, firmanın isteği doğrultusunda kapasitesinin ve herhangi bir durum tespitinin yapıldığı belgelerdir. Ücrete tabiidir.

Ekspertiz raporu gıda maddelerinin tezgah, makine gibi muharrik kuvvet kullanmadan, genellikle elle, işçilik marifetiyle üretim yapan ve ürünlerini doğrudan tüketiciye satan işyerlerinden;

-Odunlu taş fırınlar, (borulu taş fırınlar hariç)
-Elle paketleme, mekanik ve yarı otomatik dolum yapanlar (meyve, sebze, yumurta paketleme-shrinkleme, yağ, bal dolumu v.b.)
-Elle kırmızı/beyaz et parçalama, ayıklama, kıyma, köfte v.b. hazırlama,
-Kasaplar,
-Soğuk depolama (muhafaza) işleri (şoklama ve dondurulma işlemi hariç)
-Şekerciler, lokumcular, pişmaniyeciler,
-Dondurmacılar,
-Yufka, kadayıfçılar,
-Simitçiler,
-Börekçiler,
-Mantı, erişte, katmerciler,
-Pastaneler,
-Kuruyemişçiler,
-Turşucular, salamura yapanlar,(zeytin salamuraları dahil)
-Marketlerdeki her türlü reyonlar (unlu mamuller, müşteri talebine göre et hazırlanan reyonlar v.b.)
-Hayvan yetiştiriciliği, (hayvan üretme çiftlikleri, kültür balıkçılığı, arıcılık v.b.)
-Her türlü tarımsal ürün bitki, meyve, sebze yetiştiriciliği (seralar, tohum, fide, mantar, kompost, çiçek v.b.)
-Bitki, sebze ve meyvelerin tabii halde kurutulması,
-Yumurta, civciv üretimi,
-Süt toplama tesisleri,
-Otel, motel, lokanta, dönerci, pideci, pizzacı, hamburgerci, köfteciler,
-Elle kesim yapılan mezbahalara
* Kapasite raporu düzenlenemez. Bu konularda üretim yapan işletmelere Ekspertiz Raporu düzenlenmektedir.

Ekspertiz raporu almak isteyen firmaların yetkili kişi tarafından imzalanmış bir dilekçeyle Odamıza başvuru yapması gerekmektedir.

Su Tüketim Belgesi

İşyerlerinde kuyu açma izni alınabilmesi için D.S.İ.’ne yapacakları müracaatta kullanılmak üzere işyerlerinin su ihtiyaç miktarını belirleyen ekspertiz raporlarıdır.

Su tüketim belgesi almak isteyen firmaların yetkili kişi tarafından imzalanmış bir dilekçeyle Odamıza başvuru yapması gerekmektedir.