Başkanın Mesajı

Değerli Üyelerimiz,

Aliağa Ticaret Odası, 28 yıllık genç ama bu süre içerisinde önemli tecrübeler içeren tarihi, dinamik ve vizyoner kadrosuyla Türkiye’nin öncü ve örnek kurumlarından biri olmayı sürdürmektedir.

Odamız, kurumsal gelenekleri güçlü, gücünü üyelerinden ve Aliağa’nın girişimci ruhundan alan bir kurumdur. Ben ve ekip arkadaşlarım da göreve geldiğimiz günden bu yana ‘Yaptıklarımız Geleceğimizi Şekillendirir’ düşüncesinden hareketle; Odamızın kültürüne, gelenek ve göreneklerine göre hareket ederek; yeni projelerle, yeni bakış açılarıyla devletimize, müteşebbisimize, şehrimize ve elbette siz değerli üyelerimize hizmet etmeyi ve kurum kültürüne katkı sunabilmeyi hedefledik.

Oda olarak her geçen gün hizmet yelpazemizi genişletmeye ve mevcutta verdiğimiz hizmetlerde kaliteyi yükseltmeyi hedefleyerek yol alıyoruz. Tüm faaliyetlerimizi de Odamızın kurumsal yapısı, misyonuna uygun olarak, hazırlanmış planlar doğrultusunda yapmaya her zaman büyük önem gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz.

Aliağa Ticaret Odası; Süreklilik ilkesini benimseyen, kaliteli, verimli, süreç ve üye odaklı hizmet veren, yenilikçi ve dinamik projelerle dışa açılan bir oda olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Aliağa Ticaret Odası yönetimi olarak üyelerimizi, sektörleri ile ilgili gelişmelerden haberdar ederek, rekabet güçlerini ve kurumsal vizyonlarını arttırmaları için gayret gösteriyoruz. Üyelerimize en yüksek faydayı sağlama noktasında elimizden geldiği ölçüde çalışıyoruz. Üyelerimiz’den Odamıza intikal eden tüm sorunlarını yetkili makamlara ileterek, çözülmeleri noktasında takipçisi oluyoruz.

Bu kapsamda ilçemizin sanayi, ticaret ve toplumsal anlamda sağlıklı bir gelişim gösterebilmesi için kurumlar arası birlikteliğin sağlanması kapsamında ilçemizdeki tüm paydaşlarımızın olumlu görüşleriyle ‘Aliağa İstişare ve Çözüm Platformu’nu kurduk. Aliağa hızla gelişiyor ve bu gelişmeye ayak uydurabilmek için gelişime giden yoldaki sorunları çözüme kavuşturmamız gerekiyor.  Bu sorunlara oluşturduğumuz platformda ortak akıl ve birlikte müdahale etme imkanına kavuşmuş bulunmaktan dolayı mutluyuz.

Gerçekleştirdiğimiz toplantılarda çalışma gruplarıyla birlikte genel sorunlarımızı belirledik.  Belirlenen öncelikli sorunlarla ilgili platform içerisinden oluşturulan heyet ve yönetim kurulumuz ile ilgili mercilere girişimlerimizi gerçekleştirdik ve girişimlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz.

Siz değerli üyelerimizin teveccühü ile devraldığımız bu makamın sorumluluğunun bilinci ile birlik ve beraberlik anlayışıyla hizmet kalitemizden ödün vermeden, üyelerimizin memnuniyetini ön planda tutarak, ilçemizin sosyo-ekonomik kalkınmasına ve iş dünyamızın menfaatlerine hizmet etmeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.

2 bini aşkın üyesiyle Aliağa Ticaret Odası ailesi olarak, ilçemizi layık olduğu yerlere ulaştırabilmek için yönetimi, meclisi, üyeleri ve tüm çalışanları ile birlik beraberlik içerisinde üyelerimizin menfaatini ön planda tutan ve bölge halkımıza uygun yararlı ve güzel işler yapabileceğimize yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm üyelerimize bol ve hayırlı kazançlar diliyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ömer ERTÜRK