Şoförler Odasından kaza tutanak açıklaması

03.04.2008
Aliağa şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Osman Savran, 1 Nisan'da başlayan Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı” uygulaması hakkında kamuoyunu bilgilendirdi

ŞOFÖRLER ODASI'NDAN MADDİ HASARLI TRAFİK KAZASI TESPİT TUTANAĞI AÇIKLAMASI

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolu Trafik Yönetmeliği çerçevesinde maddi hasarlı trafik kazalarında tarafların kendi serbest iradeleri ile dolduracakları “ Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı” uygulaması 1 Nisan tarihinden itibaren başladı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aliağa şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Osman Savran, “ Söz konusu uygulamanın küçük çaplı meydana gelen kazalarda, anlaşmanın sağlanabildiği durumda ve özellikle büyük şehirlerde trafik sıkışıklıklarının azaltılmasında fayda sağlanmasını öngörüyor” dedi.

Savran yaptığı açıklamada, “Trafik Kaza Tespit Tutanağı yalnız maddi hasarlı kazalardan sonra, kazaya karışan sürücüler ve sürücülerle kazanın oluş şeklinin tutanak ile tespitinde anlaşıldığı takdirde doldurulacaktır. Tutanaklar doldurulduktan sonra araçların değişik yönlerden fotoğrafları çekilerek fotoğraflarla beraber tutanakların sigorta şirketlerine gönderilmesi yeterli olacaktır” dedi.

Osman Savran,  “sürücü belgesiz araç kullanıldıysa, sürücüde yaş küçüklüğü varsa, sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa, kazaya karışan araçlar kamu kurumlarına ait ise, kazaya karışan araçların trafik sigortası yoksa ve kazalar ölümle yada yaralanma ile sonuçlandı ise Trafik Kazası Tespit Tutanağının doldurulamayacağını” kaydetti.

Açıklamada, Trafik Tespit Tutanağı’nın Şoförler Odası’ndan temin edilebileceği de belirtildi.