ALTO’dan Bütünşehir Yasası’na tepki

14.07.2004

Bütünşehir Yasası'nın TBMM'den geçmesi Aliağa'da büyük tepkiye yol açtı. Büyükşehir belediyelerinin mücavir alanlarının kapsamının 50 km yarı çaplı genişletilmesini öngören Bütünşehir Yasası'nın TBMM'den geçmesi Aliağa'daki kurumlardan tepki geldi.

Aliağa Ticaret Odası (ATO) Başkanı Adnan Saka yasanın çıkması durumunda Aliağa'nın da İzmir Büyükşehir Belediyesi mücavir alanında kalacağını belirterek, bunun bölgeye fayda getirmeyeceğini söyledi.

Belediye Başkanı Tansu Kaya'da "İlk olarak İzmir'in kendi durumuna bakmak lazım. İzmir bir defa kendi sorunlarını halletmiş durumda değil. Birde, zaten bürokratik işlemleri ve belediyecilik hizmetleri açısından bir ili aratmayacak derecede olan Aliağa'nın sorunlarına çözüm bulmak İzmir Büyükşehir belediyesi için ekstra bir yük olacak. Ve bu aynı zamanda burada yaşayan insanlara da bir nebze haksızlık olmuş olacak" dedi.

DURUMU DÜZELTİN

Büyükşehir belediyelerinin mücavir alanlarının genişletilmesini öngören yasanın TBMM'den geçmesi üzerine Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka Milletvekillerine bir mektup yazarak durumu izah etti ve "yanlıştan dönülmesini" istedi.

Saka, mektupta, Aliağa'nın, Türkiye'nin önde gelen ağır sanayi ve enerji merkezlerinden biri olduğuna işaret etti.

Kaynak: Erdal ÇARBOĞA (YeniAsır)