ALOSBİ'de temeller atılıyor

18.01.2005
Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde (ALOSBİ) Ersa Döküm ve Tahsin Erkan Yatçılık'ın temeli, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu tarafından atıldı.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde (ALOSBİ) 2 yeni fabrikanın temeli, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu tarafından atıldı.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Aliağa Kaymakamı E. Osman Bulgurlu, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu, ALOSBİ Başkanı Atıl Akkan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, protokol ve davetlilerin katıldığı ilk tören, Ersa Döküm Fabrikası inşaat alanında gerçekleştirildi.

Törende konuşan Vali Yusuf Ziya Göksu, 2 yıl önce göreve başladığında, Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan'dan bir brifing aldığını belirterek, "Bana heyecanla burayı anlatmıştı. 'Sayın Valim göreceksiniz bu parsellerin altyapıları bitecek ve sizinle beraber temel atacağız' dediğinde biraz düşünmüştüm. Çünkü buralar taşlıktı, dağdı. Fakat atalarımızın çok güzel bir sözü var. 'Bakarsan bağ olur, bakmazsan dağ olur.' Gerçekten bir zamanlar dağ olan 9 milyon 220 bin metrekarelik bu alanlar, bugün yavaş yavaş sanayi tesislerinin temellerinin atıldığı yer oldu" dedi.

Ersa Döküm Yönetim Kurulu Başkanı Taner Gökalp ise, üretecekleri ürünlerin büyük bir çoğunluğunu yurtdışına pazarlayacaklarını ifade ederek, "Yaklaşık 1 yıl önce yabancı sermaye ile buraya gelen ortaklarımla ziyarette bulunmuştuk. Onlar kısa süreli bu gelişmeden çok etkilendi. Onun heyecanıyla beni aradılar. Şu anda Amerika'nın doğu sahillerinde saat sabaha karşı 3 olmasına rağmen arayıp temel atma hakkında bilgi istediler" diye konuştu. Konuşmaların ardından, fabrikanın temeli dualarla atıldı.

Vali ve beraberindekiler buradan Mimar Tahsin Erkan Yatçılık Ltd. Şti. tarafından temeli atılacak fabrikanın bulunduğu parsele geçti. Buradaki törende bir konuşma yapan Mimar Tahsin Erkan Yatçılık Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Erkan, yıllardır inşaat malzemeleri ve tekne malzemeleri ürettiklerini ifade ederek, "İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yerimiz dar olduğu için tekne yapamıyorduk. Buradaki yerimiz yeterince geniş olduğu için tekne üretebileceğiz" şeklinde konuştu.

Vali Yusuf Ziya Göksu da yaptığı konuşmada, "Ben burada atılan her temelin çetelesini tutuyorum. Bugüne kadar 7 fabrikanın temeli atıldı. İnşallah yarın 100. fabrikanın temeli atıldığında burada davullu zurnalı büyük bir eğlence düzenleyeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından, 2. fabrikanın temeli atıldı.