Aliağalı Esnafa Vakıfbank Kredisi

04.02.2003
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Aliağa Ticaret Odası ile Vakıfbank Aliağa şubesi arasında imzalanan bir protokolle ilçe esnafına kredi imkanı sağlandı.

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, Aliağa Ticaret Odası ile Vakıfbank Aliağa Şubesi arasında imzalanan bir protokolle ilçe esnafına kredi imkanı sağlandı. Protokole göre Vakıflar Bankası, Aliağa Ticaret Odası üyesi olan esnafa yüzde 3.75 faizle 50 milyar liraya kadar nakit kredi ve teminat mektubu verecek.

İmza töreninde konuşan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka "Ülkemizdeki son ekonomik krizden dolayı esnaf ve ticaret erbabının sıkıntıları ortada. Bu sıkıntıları biz oda olarak bankalarla birlikte çalışarak ortadan kaldırmak için bir çalışma başlattık. Bu çalışma sonucunda esnafımızın parasal sıkıntısına biraz olsun çözüm getirmek için Vakıflar Bankası ile bugün bir protokol imzalıyoruz. Esnafımıza bu günkü piyasa fiyatlarına göre 3.75 gibi düşük faizle kredi verilecek. Biz esnafımıza biraz olsun yardımımız olsun diye uğraş veriyoruz. Bankalar da esnafa yardımcı olmaya çalışıyorlar" dedi.

Vakıflar Bankası Aliağa Şubesi Müdürü Hikmet Satar ise Ankara Ticaret Odası öncülüğünde başlatılan "Esnafa ucuz kredi" kampanyamızı Aliağa'da da başlatıyoruz. Aliağa'daki ticari esnafımızın nakit ihtiyaçlarını uygun şartlarda ve uygun vadelerle karşılamak üzere bu projeyi uygulamaya koyuyoruz. Kişiler bize başvurduklarında 50 milyar liraya kadar olan nakit ya da teminat mektubu ihtiyaçlarını karşılayacağız. Uygun şartlarda, uygun teminat oranları ile Aliağa esnafına fayda sağlayacağını umut ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 2 taraf hazırlanan protokolü imzaladı.