Bayim Olur musun? Fuarı 13 Aralık'ta

21.11.2007
13-16 Aralık 2007’de gerekçeleşecek Bayim Olur musun? 5. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı, Megafon Canlı Toplantı Merkezi’nde gerçekleşen bir basın toplantısıyla start verdi.

Media Force Fuarcılık, UFRAD (Türkiye Franchising Derneği) işbirliği ile düzenlenen, “Bayim Olur musun? 5. Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı” Megafon Canlı Toplantı Merkezi’nde yapılan bir toplantıyla start verdi. 13-16 Aralık 2007 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan fuarın tanıtım toplantısı, Expo Channel televizyonu tarafından canlı olarak verildi. Çok sayıda basın mensubu, UFRAD Yönetim Kurulu ve Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve Media Force yetkililerinin katıldığı tanıtım toplantısı, verilen kokteylle son buldu.

25 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

Fuarda girişimcilere yönelik olarak; yatırım için en çok nelere ihtiyaç duyulduğu konularında ve yatırıma yaparken dikkat edilmesi gereken hususlarda UFRAD seminerler düzenliyor. Fuar ve bu seminerler hakkında ayrıntılı bilgi veren UFRAD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Bayim Olur musun? Fuarı’nın ülke ekonomisine çok büyük katkılarda bulunduğunu, franchising sisteminin büyüyüp gelişmesinde büyük payı olduğunu belirterek, franchising sistemi hakkında bilgi verdi. Megafon Canlı Toplantı Merkezi’nde konuşan UFRAD Genel Başkanı Aydın, “UFRAD kurulduğu yıldan bu yana franchising sisteminin yaygınlaştırılması, ülke ekonomisinin gelişmesi adına birçok seminer, fuar ve organizasyonla özel girişimci ve serbest meslek mensuplarının yanı sıra özel kuruluşların ve kamu kuruluşlarının yöneticilerine de hizmet vermektedir” diye konuştu. Franchising sisteminin Türkiye’de yeni gelişen, yatırımcılar tarafından yeni algılanan bir sistem olduğunu, fuarların sistemin anlaşılması için çok etkili bir yol olduğunu dile getiren Aydın şunları söyledi: “25 binin üzerinde ziyaretçinin gezdiği, 16 Aralık’a kadar gezilebilecek fuarda, 200’ün üzerinde marka katılımcı olarak bulunuyor. UFRAD’ın önemli görevlerinden biri de Türk markalarının uluslararası pazarlarda kendilerine yer edinmesidir. Derneğimiz, 50 üzerindeki üye marka ile yaklaşık iki bin franchisor’a güvenli ve kararlı iş ortamı sağlamaktadır. Bütün Türkiye genelinde 300’ün üzerinde franchise veriliyor. Bunların yüzde 60-70’i fuarlar sayesinde gerçekleşiyor. Özellikle gıda ve emlak sektöründe fuar süresince 150-200 müracaat oluyor. Bunlar ciddi bir elemeden geçirildikten sonra görüşmelere çağırılıyor. Fuar süresince katılımcılara seminerler verilecek. Burada franchising almak isteyenlere yardımcı olacağız. Seminerleri, akademisyenler, sektör temsilcileri ve duayenleri ile danışmanlar veriyor. Fuarın tüm katılımcılar açısından başarılı geçmesini temenni ediyorum.”

‘GİRİŞİMCİLERİN FUARI’ DAHA DA BÜYÜYOR

Media Force Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Can Özatay da Media Force’un başarılarını dile getirdi, Media Force Fuarcılık’ın, Konsept fuarcılık alanında bugüne dek gerçekleştirdiği organizasyonlarla başarılara imza attığını ifade etti. Bayim Olur musun? Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’nı bugüne dek 4 kez başarıyla gerçekleştirdiklerini, fuarın artık kendi markasını yarattığı söyledi. Özatay, “Giderek uluslararası boyut kazanan fuarı, bu yıl 13-16 Aralık tarihinde 5. kez gerçekleştireceğiz. ‘Girişimcilerin Fuarı’ olarak adlandırılan fuar, girişimcilerin cesaret bulmasına, yönlerini sağlıklı biçimde bulmasına ve en sağlıklı kararları vermelerine yardımcı olmaktadır.

UFRAD ile birlikte düzenlediğimiz fuar sayesinde bugüne dek pek çok franchisor doğmuştur ve sistemde ciddi ölçüde büyüme meydana gelmiştir. Önümüzdeki senelerde fuara daha çok yabancı katılımcının gelmesini sağlayacağız. Böylece yabancı yatırımların ülkemize girmesini, dünya markası olmak isteyen yerli markalarımızın yurt dışına açılmasını sağlayacağız. Böylece ülke ekonomisine katma değer sağlamaktan da kıvanç duymaktayız” diye konuştu.

UFRAD’ın fuar boyunca vereceği seminerlerin, uzman eğitimcileri ve birbirinden faydalı konularıyla, girişimcilerin yeni ticari hayatlarına adım atmadan önce kaçırmamaları gereken bir eğitim süreci olacağının altını çizen Özatay, fuarın ve seminerlerin herkese en üst düzeyde katkı sağlayacak biçimde geçmesi temennisinde bulundu.