NEFES KREDİSİ DETAYLARI

13.12.2016

Sayın Üyemiz;

KOBİ’lerin en büyük sorunlarından birisi finansmana erişimde yaşanan sıkıntılar ve enflasyonun çok üzerindeki kredi faiz oranlarıdır. Bu doğrultuda, ülkemiz ekonomisinde önemli yer tutan KOBİ’lerin finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere “TOBB NEFES KREDİSİ” adı altında T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Denizbank A.Ş. ile Kredi Garanti Fonu (KGF) arasında bir protokol imzalanmıştır. Söz konusu projeye Odamızda destek çerçevesinde katkıda bulunacaktır. Ziraat bankası ve Denizbank’ın tüm şubelerinden söz konusu kredi başvurusunda bulunulabilecektir.

• Kredi; 12 ay vade üzerinden ve aylık eşit taksitler halinde kullandırılacak olup, vadenin uzatılması veya kısaltılması mümkün olmayacaktır.
  • Kredinin brüt faiz oranı aylık % 0,825, yıllık % 9,90’dır.
  • Kredi azami limiti Odamız üyeleri için 50.000,00.TL’dir.
  • Kredinin teminatı % 85 oranında Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile kalan % 15’lik kısım ise ilgili bankanın mevcut kredi teamülleri çerçevesinde şekillenecektir.
  • Söz konusu kredide hizmet-imalat sektör ayrımı bulunmamakta ancak emlakçılar, kooperatifler, döviz büroları, faktöring firmaları, eczaneler, mali müşavirler ve yeminli mali müşavirler anılan krediden faydalanamayacaktır.
  • Kredi değerlendirme sürecinde Odamızın kredi onayına ilişkin herhangi bir etkisi ve referans olma durumu olmayacaktır.
  • Cirosu 40 milyon TL’den az ve çalışan sayısı 250’den az Oda üyeleri faydalanabilecektir.
  • TOBB nefes kredisi ticari nakdi kredidir. Bireysel amaçlı kullanılamaz ve bu krediden sadece 1 kez yararlanılabilir.
  • TOBB nefes kredisi başvuruları bankalar ve KGF tarafından yapılacak değerlendirme sonucu kesin onaya dönüşecektir.

Nefes Kredisine başvurular 12 Aralık 2016 Pazartesi günü başlayacak olup, KOBİ’lerin nefes kredisine başvurabilmeleri için öncelikle Odamıza gelerek “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir” ibaresini içeren faaliyet belgesi almaları (bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.), daha sonra üyelerimizin Ziraat Bankası veya Denizbank’a giderek Bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.

Nefes kredisinin üyelerimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

NOT:

1.Protokol imzalanan bankalar tarafından masraf olarak talep edilecek tutar en fazla 250,00.TL olacak, KGF’nin talep edeceği kefalet başvuru bedeli ve komisyonu dışında üyelerimizden herhangi bir masraf veya komisyon talep edilmeyecektir.

2.Yukarıda sayılan hususlar dışında ilgili bankalar tarafından herhangi bir farklı işlem uygulaması halinde tarafımıza bilgi verilmesi gerekmekte olup, gerektiği takdirde ilgili merciler nezdinde girişimde bulunulacaktır.

Bilgi İçin:

Sezen GÜRGEN (GENEL SEKRETER V.)

TEL: 0232 616 4151 DAHİLİ: 4

FAKS: 0232 616 6772