Cumhuriyetimiz’i coşku ile kutladık

29.10.2007

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 84.yılı tüm Türkiye’de olduğu gibi Aliağa’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 25 Ekim günü yapılan Cumhuriyet Koşusunun ardından dün de Cumhuriyet yürüyüşü  gerçekleşti.

Saat 12.00’de Atatürk Parkı’nda toplanan Aliağalılar, ellerinde bayraklarla  Bando eşliğinde İstiklal Caddesi ve Hükümet Caddesini geçerek Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Binlerce Aliağalı’nın katıldığı yürüyüş sırasında 10. Yıl Marşı söylendi

Cumhuriyet Alanındaki çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın söylendiği törende yine aynı coşkulu katılım görüldü.

Meydandaki tören, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu’nun Anıt Şeref Defteri’ni imzalamasıyla son buldu. Kaymakam Bulgurlu daha sonra Makamına geçerek tebrikleri kabul etti.

Kaymakam Bulgurlu Anıt Şeref Defterine yazdığı metinde şu duygu ve düşüncelerini dile getirdi;

“Yüce Atatürk,

Devlet ve millet olarak Şanlı Cumhuriyetimizin 84. yıldönümünü büyük bir onur ve heyecanla kutlamaktayız. Türk milletinin, Türk devletinin düşmanları taşeron terör örgütü PKK ile milletimizin refahı devletimizin ülkesiyle, milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelen saldırılar artmaktadır.

Türk milletinin, Türk devletinin düşmanları, döktükleri şehit kanlarında boğulacaklardır. Çünkü şehit kanı yüce Türk milletine güç, birlik, birliğin çimentosu olacaklardır. Düşmana ise ölümün çimentosu olacaktır.

Devletimin tekliğine, milletimizin birliğine yönelik bu hain saldırılara karşı TBMM tarafından seçilen Sayın Cumhurbaşkanımız, 60. Cumhuriyet hükümetimiz, TBMM, Siyasi partilerimiz, tüm Türk milletimiz kahraman ordusuyla bir ve beraber olarak Türk devletine karşı olan düşmanlık iradesini ve tamamen terör örgütü PKK'yı yok etme kararlılığı, tarihin akışını değiştirecek Türkiye Cumhuriyeti devletine güçlü bir gelecek hazırlayacaktır.

Bu günlerde kardeşlik duygularını pekiştirecek bir hukuk ve işbirliği içerisinde olarak Türk'e, Türk devletine düşman olan bütün iradelere ve bunların taşeronu yasa dışı terör örgütü PKK'ya ders verecektir. Bunun için daha çok kenetlenecek, daha çok çalışacak, daha çok üretecek, daha çok kardeşçe hukuku yaşayacak, binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını binlerce yıl daha ay yıldızlı şanlı bayrağımızın altında barış, huzur ve refah içinde yaşayabilmenin iradesini göstererek, yasa dışı terör örgütü PKK'nın oyununa gelmememiz millet olarak devlet olarak onurumuz olmuştur.

Devletimizin tekliği ve ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir.

Hangi tür zorluklar olursa olsun Büyük Türk Milleti olarak en büyük emanetin olan Türkiye Cumhuriyetini ilke ve inkılapların doğrultusunda sonsuza kadar yaşatacağız. Ruhun şad olsun.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, Ne mutlu Türk'üm diyene.”

STADYUMDAKİ TÖREN 09.00’DA BAŞLADI

Bayram kutlamaları bugün saat 09:00’da  stadyumdaki törenlerle   başladı.

Törene katılan okulların stadyumdaki yerlerini almasının ardından İlçe Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaymakam Emir Osman Bulgurlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Atatürk ve Cumhuriyet konulu ilköğretim okulları şiir yarışması birincisi ve liseler arası kompozisyon yarışmasında birinci olan öğrencilerin  şiir ve kompozisyonlarını okuması ve ödül töreni ile devam eden stadyumdaki törenler, tören geçişi ve İlköğretim  Okulu öğrencilerinin müzikli “Cumhuriyet” tablosu gösterisi, Türkiye’nin  2. büyük Türk Bayrağının açılması ile sona erdi.