HABAŞ'dan Mehmetçik'e büyük destek

19.10.2007
Anadolubank'ın da sahibi olan HABAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran'dan kampanyaya büyük destek geldi..

Anadolubank'ın da sahibi olan HABAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran'dan kampanyaya destek geldi.

Terörle Mücadele Kahramanlarımıza Destek Kampanyasına yoğun katılım hız kesmeden sürüyor. Aliağa Ticaret Odası Üyesi, HABAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran kampanyaya 500 bin YTL bağışta bulundu.

Aliağa’da kurulu bulunan HABAŞ A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rüştü Başaran, habertürk TV ve Milli Takım oyuncuları öncülüğünde başlatılan “Terörle Mücadele Kahramanlarımıza Destek Kampanyasına” 500 bin YTL bağışladı.

YARIM ASIRLIK ŞİRKET :HABAŞ

HABAŞ, Hamdi Başaran Topkapı Oksijen Üretim Tesisi adı altında Mehmet Rüştü Başaran'ın babası Hamdi Başaran tarafından 1956 yılında kuruldu ve 1964 yılında şu andaki ismini aldı. Şirket 1967 yılında İstanbul - Topkapı'da Türkiye'de ilk kez sıvı oksijen, nitrojen ve argon üretimini gerçekleştirdi. Yıllık ihracatı 400 milyon dolar civarında olan Habaş, Türkiye'nin ilk 500 sanayi şirketi sıralamasında 18'inci sırada yer alıyor.

HABAŞ Aliağa Demir Çelik Tesisleri, 1987 yılından beri faaliyet gösteren 2.500.000 ton / yıl kapasiteli bir çelikhane, bu kapasiteye uygun filmaşin ve çubuk haddehaneleri ile, tesiste 7 km mesafedeki limandan oluşan bir üretim kompleksidir.

1956 Yılında  Hamdi BAŞARAN tarafından “Hamdi Başaran Topkapı Oksijen Fabrikası” adı ile temeli atılan HABAŞ, %100 Türk sermayesi ve emeği ile Sınai ve Tıbbi Gazlar, Demir Çelik, LPG, Doğal Gaz, Ağır Makine İmalatı ve Enerji sektörlerinde faaliyet gösteren ülkemizin en büyük gruplarından biridir. HABAŞ, İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl yapılan ilk 500 Büyük Firmayı belirleme çalışmalarının satış ve ihracat sıralamalarında düzenli olarak en üst sıralarda yer almaktadır.

HABAŞ, 2000 yılında İzmir-Aliağa’da kurduğu 36.000 ton/yıl kapasiteli Sıvı Karbondioksit tesisi ile gıda kalitesinde karbondioksit  üretimi ve dağıtımına da başlamıştır. Ülkemizin endüstriyel ve medikal gazlar yönünde ihtiyaçlarını hassasiyetle takip eden HABAŞ, kurmuş olduğu Özel Gazlar Dolum Tesisi ile, endüstrinin ihtiyacı olan yüksek saflıkta gazlar ve özel gaz karışımlarını da ürün gamına katmıştır. HABAŞ, muhtelif şubelerinde kurulu Sıvı Helyum, Hidrojen, Protoksit D’Azot, Asetilen ve diğer gazların üretimi ve dolum tesisleri ile geniş bir ürün yelpazesine sahiptir.

Grubun finans konusundaki iştiraki ise 1997 yılında Özelleştirme İdaresi’nden satın alınan Anadolubank olup, kısa sürede yapılanmasını tamamlayarak sağlam ve emin adımlarla 3 şube ile başladığı hizmetlerini 2004 sonu itibari ile 50 şubede devam ettirmekte, bankacılık sektörünün saygın isimleri arasında yer almaktadır.