ÇEBİTAŞ’tan kahramanlarımıza Destek

16.10.2007

Milli Takım ve Habertürk televizyonu işbirliğiyle 14 Ekim akşamı başlayan “Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampanyası”na destek sürüyor. ÇEBİTAŞ Demir Çelik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Çebi de 100 bin YTL bağışladı

Şehit yakınları ve gazilere destek olmak için, şu ana kadar (16 Ekim 2007 Saat 19.00) iş adamları ve sanatçıların da aralarında bulunduğu 372 bin 38 kişi ve kurumun katılarak bağışta bulunduğu kampanya çerçevesinde 45 milyon YTL bağış toplandı.

HABERTÜRK’ün tarihi kampanyasına Aliağa’da faaliyet gösteren demir çelik sektörünün köklü kuruluşlarından ÇEBİTAŞ da 100 bin YTL bağış ile katıldı.  HABERTÜRK TV’de canlı yayına katılan ÇEBİTAŞ Demir Çelik Endüstrisi A.Ş. Yönetim Kurulu Başlanı Halis Çebi, Terörle Mücadele Kahramanlarına Destek Kampayası için 100 bin YTL bağışta bulunduğunu açıkladı...

Aliağa Ticaret Odası Üyesi ÇEBİTAŞ A.Ş’nin yönetim kurulu başkanı Halis Çebi HABERTÜRK'te canlı yayına katılarak şöyle bir açıklamada bulundu: “Şehit olan kardeşlerimize katkıda bulunmak adına şirketim adına 100 bin YTL bağışta bulunuyorum. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, geride kalanlara ise sabır diliyorum...”

Hayırsever İşadamı HALİS ÇEBİ Kimdir?

Halis ÇEBİ, 1935 yılında Sürmene'de doğmuştur. 1942 yılında ailesiyle birlikte Karabük'e göç etmiş, 1962 yılında Karabük Demir Çelik Fabrikalarının kireç taşı ihtiyacını gören taşocaklarını, Galeri ve Yer altı Kuyuları ile Dolamit Ocaklarının müteahhitliğini yapmıştır. 1976 yılında İstanbul'da fabrika kurmaya karar vermiş ve Gebze- Çayırovada fabrikayı kurmuştur. 1986 yılında haddehanelerin hammaddesini teşkil eden kütük demirlerin imalatını yapan izabe tesislerini İzmir Aliağa'da kurmuştur. Sahibi Olduğu ÇEBİTAŞ Demir Çelik Endüstrisi A.Ş. Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu arasında ilk 100 firma içindedir.   Halis ÇEBİ evli ve 6 çocuk babasıdır.

ÇEBİTAŞ A.Ş TARİHÇESİ

Kuruluşun yönetim Kurulu başkanı olan Halis ÇEBİ, 1964 yılında Karabük'te kurduğu haddehane tesisi ile demir-çelik sektörüne ilk adımını atmıştır. Atılımcı ve girişimci yapıya sahip olan  Halis ÇEBİ, sektördeki pazar payını arttırmak amacıyla 1979 yılında modern ve yüksek kapasiteli haddehane tesisini Gebze de faaliyete geçirmiştir. Günün teknolojik gelişmelerini de takip edip uygulayarak, Karabük ve Gebze de Türkiye'nin önde gelen Haddehane Tesisleri ile çalışmalarını sürdüren ÇEBİ, kendi yarımamul ihtiyacını karşılamak ve sektörde önemli bir atılım yapmak amacıyla 1986 yılında Aliağa'da demir-çelik entegre tesisi yapımına karar vermiştir. 1989 yılında İsveç teknolojisi ile kurulan çelikhane tesisi ile çelik kütük üretimine başlamıştır.

1993 yılında üretim kapasitesi 350.000 ton iken, bugün itibari ile tesislerde 700.000 ton'un üzerinde yıllık üretim yapılabilmektedir.

Entegre tesislerin verimliliği ve ekonomikliği nedeniyle, Aliağa'da kurulu çelikhaneye ilave olarak, Fransa'dan satın alınan ve ABB teknolojisi ile modernize edilen haddehane tesisi 1994 yılında üretime başlamıştır. 1994 yılında reel olarak Çelikhane'de 200.000 ton çelik kütük üretilirken, yapılan teknolojik yatırımlarla, çelik kütük üretim kapasitesi 1998 yılında 500.000 ton seviyesine ulaşmış bulunmaktadır.

Tüm bunlarla beraber, Çebitaş'ın tüm haddehanelerindeki yıllık inşaat demiri üretimi 600.000 tonun üzerine çıkmıştır. Şirketimiz, yaptığı ihracat ve üretim rakamları ile de Türkiye'nin 100 büyük şirketi arasında yer almaktadır.

Bunun haricinde, 1995 yılında yalnızca 150.000 ton inşaat demiri üretilen haddehane tesislerimizdeki üretim kapasitesi artırılarak, 1998 yılında 350.000 tona ulaşarak bir rekor kırılmıştır. ÇEBİTAŞ Demir Çelik A.Ş.   " ISO 9001:2000  Kalite  Güvence Sistem " belgesine sahip olup, TSE standartları ile de ürünlerinin kalitesini pekiştirmiştir. ÇEBİTAŞ olarak hedefimiz; yalnız üretim safhalarında değil, şirketimizin tüm departmanlarında da her türlü teknolojik gelişmeleri takip edip uygulayarak, tüm dünya standartları ölçülerinde yüksek kaliteli ürünler üretip, şirketimizi dünya ile entegre ve rekabete açık bir hale getirmektir.

KAMPANYAYA NASIL KATILINACAK?

Kampanyaya katılmak isteyenler, belirlenen banka hesaplarına para yatırabilecekleri gibi, cep telefonları aracılığıyla kısa mesaj göndererek de bağış yapabilecek.

Turkcell ve Avea kullanıcıları 5 YTL bağış için ''DESTEK'' yazarak, 5610'a, Vodafone kullanıcıları ise 5630'a mesaj gönderebilecek.

Banka kanalıyla bağış yapılabilecek hesap numaraları ise şöyle:

Ziraat Bankası-İstanbul Şubesi: YTL Hesabı 343434 - 5001 DOLAR Hesabı 343434 - 5002 AVRO Hesabı 343434 - 5003

İş Bankası-Beyoğlu Şubesi (Şube Kodu:1011) YTL Hesabı 171 65 83 AVRO Hesabı 332 11 70

Garanti Bankası-Yenibosna Çarşı Şubesi (Şube Kodu: 531) YTL Hesabı 668 97 98

Yapı Kredi Bankası-Merkez Şube YTL Hesabı 2013 2013