Almanya’dan EXPO desteği

12.10.2007
15-18 Ekim tarihleri arasında İzmir´de yapılacak Expo 2015 İzmir Sempozyumuna Avrupa İnsiyatifi Almanya´dan seçkin katılımcılar da katılacak

15-18 Ekim tarihleri arasında İzmir´de gerçekleştirilecek Expo 2015 İzmir Sempozyumu için geri sayım başladı. Yerli ve yabancı çok sayıda siyasi, akademisyen ve basın mensubunun katılacağı etkinliğe Almanya kanadında destek sağlayan İzmir EXPO 2015 için Avrupa İnsiyatifi Almanya´dan seçkin katılımcılar ile birlikte toplantılara katılıyor.

İzmir´in çehresini değiştirecek bir proje olarak değerlendirilen EXPO 2015´in kente kazandırılması için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Milano ve İzmir kentlerinden hangisinin dev etkinliğin organizasyonunu gerçekleştireceğine BIE delegelerince 2008 Nisanı´nda karar verilecek. Karar günü yaklaşırken, İzmir adaylık yarışında bir adım öne geçmek üzere büyük çaplı bir uluslararası sempozyum düzenliyor. 15-18 Ekim 2007 tarihleri arasında üç gün süreyle yerli ve yabancı çok sayıda konuğun ağırlanacağı toplantılara aktif destek olan İzmir EXPO 2015 için Avrupa İnisiyatifi sempozyuma Almanya´dan seçkin konuklar ile katılıyor.

İzmir´in EXPO adaylığını uluslararası alanda desteklemek üzere çok sayıda sivil örgütü çatısı altında toplayan EXPO 2015 için Avrupa İnsiyatifi Avrupa Eşbaşkanı Prof. Dr. Faruk Şen´in yanı sıra Almanya´dan Türk-Alman Parlamenterler Grubu ikinci başkanı Wolfgang Röken, Gelsenkirchen Yüksek Okulu Rektörü Heiner Kleffner ve Batı Almanya Zanaatkarlar Odası Genel Müdürü Reiner Nolten katılıyor. İnsiyatif olarak şimdiye kadarki faaliyetleri ile Avrupa´da önemli kamuoyu ve kanaat önderlerini yanlarına çekmeyi başardıklarını söyleyen Türkiye Araştırmalar Merkezi (TAM) Vakfı Direktörü ve inisiyatifin Avrupa kanadının başkanlığını yürüten Prof. Dr. Faruk Şen, İzmir´in adaylığı konusunda aralarında saygın uluslararası kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin yer aldığı çok sayıda kanaat önderini kente yönelik çalışmalara kazandıklarını belirtti. Şen „İzmir´i bir dünya kenti haline getirecek bu organizasyonun kazanılması için üzerimize düşen görevin bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda destek sözü aldığımız yabancı dostlarımızın da desteği ile Ege’nin incisi İzmir´in adaylığı başarı ile sonuçlandırmaya muvaffak olacağımıza inanıyorum“ diye konuştu.