EBİLTEM’den Ücretsiz Uzman Desteği

24.09.2007

IRC-Ege Koordinatör kuruluşu olan EBİLTEM, KOBİ’lere ve diğer firmalara ücretsiz yabancı uzman desteği sağlama konusunda “Netherlands Senior Experts (PUM)” kuruluşu ile işbirliği yapıyor. 4.000 üzerinde uzmanı barındıran bu kurum 25 yıldır Asya, Afrika, Güney Amerika, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Bu proje ile firmaların; Üretim süreçleri, Ürün geliştirme, Ar-Ge projeleri, Pazarlama çalışmaları, İnsan kaynakları yönetimi, Yeni üretim teknolojileri geliştirme konularında uzman ihtiyaçlarını karşılayarak, rekabet güçlerinin yükseltilmesine destek sağlama amaçlanıyor.  EBİLTEM bu amaçla Ege Bölgesi ofisi olarak çalışmaya başlamıştır.

Uzman desteğine ihtiyaç duyan işletmeler başvuruları EBİLTEM yardımı ile web üzerinden yapmaktadır. Öncelikle firmaların hangi konuda uzman desteğine ihtiyaç duyduğunu belirlemeleri, akabinde hangi tarihte ve ne kadar süre ile uzman ihtiyacı olacağının tespitini yaparak EBİLTEM’e başvurmaları gerekiyor.  Başvuru tamamlandıktan sonra PUM Ana merkezi, başvuruyu değerlendirerek, aranan konunun niteliğine uygun uzman tespiti yaparak firmaya bildiriyor.

PUM Havuzunda 27 sektörde toplam 4000 uzman bulunduğu belirtiliyor. Bu uzmanlar uluslar arası firmalarda uzun süreler üst düzey pozisyonlarda çalışmış 50 ila 70 yaşları arasında kişilerden oluşuyor.  Bu uzmanlar yılda ortalama 2000 firmaya danışmanlık veriyor

Yapılan anlaşmaya göre, belirlenen uzmanın uçak bileti, sigortası ve maaşı PUM tarafından ödenmekte, Türk firması sadece gelen uzmanın konaklama, yeme-içme ve firma ile oteli arasındaki ulaşım masraflarını karşılamaktadır.

PUM’a tüm sektörlerde çalışan işletmeler başvurabilir. Bunun için öncelikli olarak başvuran işletmelerin KOBİ olması, minimum 2 yıldır faaliyette bulunuyor olması ve 10 kişinin üstünde istihdam salıyor olması gerekmektedir.

Her sektöre hizmet veren bu kuruluşun, hizmetlerinden yararlanmak için aşağıdaki telefonlardan EBİLTEM uzmanlarına ulaşabilirsiniz.

Phone :+90 232 343 44 00

Fax     :+90 232 374 4289