ESHAŞ, Polistren yatırıma başlıyor

12.09.2007

Ege Sanayicileri Enerji ve Akaryakıt Tesisat San.tic.a.ş., Mena Teknik ile Polistren Makineleri Satın Alma Sözleşmesi İmzaladı.  Ege Sanayicileri Enerji ve Akaryakıt Tesisat San.tic.a.ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, 2008 Yılı Hedeflerinin Holdingin Fabrika Sayısını 10'a Çıkarmak Olduğunu Söyledi.

Ege Sanayicileri Enerji ve Akaryakıt Tesisat San.Tic.A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, 2008 yılı hedeflerinin holdingin fabrika sayısını 10'a çıkarmak olduğunu söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) düzenlenen basın toplantısında, Ege Sanayicileri Enerji ve Akaryakıt Tesisat San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Remzi Peköz, yüklenici firma Mena Teknik şirket ortağı Nail Binli ile Polistren tesisi makineleri satın alma sözleşmesini imzaladı.

Yaptıkları yönetim kurulu toplantıları sonucunda 3 projeyi gerçekleştirmeye karar verdiklerini belirten Ege Sanayicileri Enerji ve Akaryakıt Tesisat San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, bu projeleri yıl sonuna kadar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Polistren üretmeye karar verdiklerini belirten Akkan, çevreye duyarlı sanayicilik yaptıklarını ifade ederek, "3 fabrikanın gerçekleşmesi için düğmeye bastık. Bizim işimiz çevre dostu sanayicilik. Doğayı kirletmeyen polistren üretimi yapacağız. Temmuz ayında karar verdik, aralık sonunda da açacağız. 6 ay içinde hazırlandık" dedi.

Geri dönüşüm projelerine önem verdiklerini ifade eden Akkan, 2008 yılı hedeflerinin holdingin fabrika sayısını 10'a çıkarmak olduğunu söyledi. Bütün yatırımlarının çevreye duyarlı olacağına dikkat çeken Akkan, şöyle konuştu: "İnnovasyon projeleriyle ilgileniyoruz. Üniversiteler ile iş birliği yapıyoruz. Tübitak, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ile yakın ilişkiler içerisindeyiz. İnnovasyon ile ilgili her teklife açığız"

Önümüzdeki ay genel kurul yapacaklarını belirten Akkan, sermaye artırımına gideceklerini ifade ederek, "Sermayemiz küçük ama gerekli enstrümanlarla bunu geliştireceğiz. Sermaye artırımından sonra daha hızlı koşacağız. Şu an 250 bin YTL'lik bir sermayemiz var. Bunu 5-6 milyon YTL'ye çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Enerji Tasarrufu Kanunu'na değinen Akkan, yönetmeliğinde çıkacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bundan sonra hiçbir bina polistren kaplanmadan yapılamayacak. Bütün binalar polistren ile montlanacak. Bu yüzde 60 enerji tasarrufu sağlayacak ve dışarıya duyduğumuz enerji ihtiyacı azalacak. Polistrenin kullanımıyla birlikte enerji tasarrufu gerçek olacak."

Polistrenin gıda sektöründe gerekli ambalaj malzemelerinde de kullanılacağını belirten Akkan, polistrenin kullanılmaya başlanmasıyla hallerde sağlıksız koşulların ortadan kalkacağını söyledi. Fabrikaların Aliağa'da kurulacağını ve üretime 3 makine ile başlayacaklarını ifade eden Akkan, yakın zamanda bunu 10'a çıkaracaklarını belirtti. İngiltere'den getirdikleri makinelerle yeni teknolojiyi kullanacaklarını belirten Akkan, 10 milyon avroluk bir yatırım yaptıklarını, bunun 2 milyon avrosunun geri dönüşüm

için ayrıldığını söyledi. Aliağa'ya 2 fabrika kurmayı planladıklarını belirten Akkan, 2008'in sonuna kadar fabrika sayısını 10'a çıkarmayı düşündüklerini ve kendi markalarıyla üretim yapacaklarını söyledi. Bu girişimle binlerce kişiye iş imkanı sunulacağını belirten Akkan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ege'nin dışına çıkmayı düşünmüyoruz. Herkes kendi yöresini kalkındırsın. Talep olursa kurarız ama önceliğimiz kendi bölgemizde yatırım yapmak ve kendi bölgemizde ekonomiyi canlandırmak. Bu işe ortak hiçbir sanayicimiz şu an para kazanmıyor, bir maaşları yok. Bölgemize katkı sağlamak için bu işe girdik."