Odalardan bozuk yollara tepki

20.07.2007
Oda ve borsalar yönetim kurulları ortak toplantısında Oda başkanları İzmir yollarındaki asfaltların bozuk olmasına tepki göstererek satıh kaplama yol yapım tekniğinden vazgeçilmesi gerektiği dile getirildi.

İzmir İli oda ve borsaları yönetim kurulları ortak toplantısı Ödemiş Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Ödemiş Ahrandı belediye restaurantta yapıldı. Toplantıya İzmir ilindeki tüm Ticaret ve Sanayi Odalarıyla Borsa yönetim kurulu başkan ve üyeleri katıldı.

Toplantıda; birçok trafik kazasına ve son olarak Geçtiğimiz hafta Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın yeğeni Sedef Emre’nin geçirdiği trafik kazası ile yaşamını yitirmesine de neden olan İzmir ilindeki yolların bozukluğu tartışıldı.

Oda ve Borsa başkanları; Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın’ın önerisiyle gündeme alınan İzmir yollarındaki asfaltların ve zeminin bozuk olmasına tepki göstererek artık dünyada terk edilen satıh kaplama yol yapım tekniğinden vazgeçilmesi gerektiği dile getirildi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın; “Birçok insanımız yolların bozuk olmasından dolayı yaşamını yitiriyor ya da yaralanıyor. Özellikle İzmir’in kuzey aksında yollar ağı yükler ve sıcak neticesiyle bozulmuş ve kanallar haline dönüşmüş. Bu yolların biran önce gözden geçirilmeli. Türkiye hala bir mıcır konusunu çözemedi. Türkiye’nin en önemli bölgelerinden olan İzmir’de yolların artık başka canlar almadan düzeltilmesi lazım” dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş da karayolu asfaltlamada kullanılan satih kaplama yönteminin Türkiye’de sadece İzmir’de kullanıldığını belirterek bundan vazgeçilmesi gerektiğini bildirdi. Demirtaş, Türkiye’de Güneydoğu ve Doğu’da dahi beton asfalt yöntemiyle yol yapılmasına karşın sadece İzmir’de satih kaplama yönteminin kullanıldığını savunarak, “İzmir’de satih kaplama yollar ve mıcır birçok can alıyor. Altyapısı kontrollü bir şekilde oluşmayıp, araç tonajları da kontrol edilmediği için satih kaplama yollar çöküyor ve bu çökmeler kazalara neden oluyor. Artık Ege’de satih kaplama yol istemiyoruz” dedi.