Aliağaspor 2.Lig finalinden döndü

11.05.2007
Ligi 4. tamamlayarak 2. lige yükselme Play off müsabakaları oynamaya hak kazanan Aliağa Belediyespor, 2. ligi finalde penaltılarla kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor

3. lig 3. grupta mücadele eden ve bu sezon ligi 4. tamamlayarak 2. lige yükselme Play off müsabakaları oynamaya hak kazanan Aliağa Belediyespor, 2. ligi finalde penaltılarla  kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor

Play-Off’un ilk karşılaşmasında Aksarayspor’u 6-1’lik farklı skorla mağlup eden yeşil-beyazlılar adını finale yazdırdı. Dün final günüydü. Aliağa Belediyespor Trabzon temsilcisi Değirmenderespor ile Lig B mücadelesine çıktı. Aliağaspor maça talihsiz bir başlangıç yaptı. Henüz birinci dakikada ağlarında golü görerek mücadeleye 1-0 mağlup başladı. Ancak kısa sürede şoku atlatan yeşil-beyazlılar oyuna ağırlığını koydu ve 23. dakikada skora dengeyi getirdi. Emre Morgül ile ver-kaça giren Hüseyin ceza sahasına girişinde düşürülünce maçın FİFA Kokartlı Hakemi Özgüç Türkalp penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını Emre Tuyuran kaleciyi ters köşeye yatırarak gole çevirdi ve skor 1-1 oldu. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

İKİNCİ YARIDA TAM BİR TAKTİK MÜCADELESİ

İkinci yarıda tam bir taktik savaşı yaşandı. Olası bir golün telafisinin çok güç olduğunu göz önünde bulunduran her iki ekip de temkinli bir oyun ortaya koydu. Ancak sahada kıyasıya mücadele daha da arttı. İkinci yarıda her iki takımın teknik patronu da üç oyuncu değişiklik hakkını kullandı. 53. dakikada Yiğit’in yerine Emre, 73. dakikada Celil’in yerine Fatih, 79. dakikada da Hüseyin’in yerine Cüneyt oyuna dahil oldu. 90 dakikada 1-1’lik eşit bozulmayınca uzatma dakikalarına geçildi.

95. dakikada ikinci sarı kartı gören Değirmendereli Gökhan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Uzatma dakikalarında da takımlar birbirine üstünlük sağlayamadı. Galibi, Lig B’nin yeni ekibini penaltı atışları belirleyecekti ancak ne yazık ki maç hüzünlü sonuçlandı. Mücadeleyi penaltı atışları sonucu Değirmenderespor 5-4 kazandı, Aliağa Belediyespor ise çok yaklaştığı Lig B’nin kapısından döndü.

FUTBOLCULAR VE TEKNİK HEYET BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞADI

Aliağa Belediyesporlu futbolcular, karşılaşma sonunda sahada yığılıp kaldı. Bazı oyuncuları yöneticiler güçlükle soyunma odasına götürdü. Trabzon ekibi penaltılar sonunda sahada büyük sevinç yaşarken, Aliağa Belediyesporlu futbolcular sahanın ortasında gözyaşı döktü. Bazı futbolcuları teselli edip soyunma odasına taşımak da yöneticilere düştü.

Aliağa Belediyespor’un başarılı Teknik direktörü Adnan Özbağcı ve Antrenör Yalçın Koşukavak da maç sonrası çok üzgündü. Özbağcı, her şeye rağmen genç bir ekiple tarihi başarı elde ettiklerini belirterek, “Genç oyuncularımız Aliağa’ya bu heyecanı yaşattı. Bu takım daha güzel işler yapacak. Biz bu sene son maçta penaltı ile kaçırdık. Seneye 2. lige direkt çıkacağız. Futbolcularımı kutluyorum” dedi.