İZTO’dan İzmirliye özel kredi kartı

30.04.2007
Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) işbirliği ile hazırlanan 'TEB Bonus İzmirim Card' kullanıma sunuldu. Her 100 YTL'lik harcamanın 1 YTL'si İZTO Eğitim ve Sağlık Vakfı'na aktarılacak.

Kartla yapılacak her 100 YTL'lik harcamanın 1 YTL'si kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı hesabına aktarılacak. Hesapta biriken para Danışma Kurulu tarafından ihtiyaç sahibi İzmirli çocuklar için harcanacak.

İlk yıl için 100 bin kullanıcıya ulaşmayı planladıklarını kaydeden TEB Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İ. Cemal Kişmir, "Bir yıl sonunda İTO Vakfı'na 1 milyon YTL'lik bir fon aktarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

HEMŞEHRİ BİLİNCİ

TEB ile PNP Paribas ortaklığının ardından bireysel bankacılık konusunda aktif olma kararı aldıklarını kaydeden TEB Genel Müdürü Varol Civil, ilk kez kente özel bir kart hayata geçirdiklerini söyledi.

Kartın, ticari bir kart olmasının dışında sosyal sorumluluk özelliğini vurgulayan Civil, "Bu kart ile TEB ve bizim için çok özel bir yeri olan İzmir'i birleştirmiş oluyoruz. Hemşehri bilinci ile dikkat çeken, Türkiye ekonomisinde önemli konumda bulunan İzmir'e ve İzmirliye özel bu kart, çocukların eğitimine sunacağı katkı ve sağlayacağı vizyon ile çok güzel işler başarılmasını sağlayacaktır" diye konuştu.

Civil, diğer kentlerden de İTO gibi olayı sahiplenecek çözüm ortağı buldukları takdirde projeyi yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

YENİ PROJELER

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da 122 yıllık geçmişe sahip olan odanın ekonominin gelişimi için bir çok projeye imza attığını belirterek, "Kente dair her projede yer aldık. Ancak bugün tanıtımı yapılan TEB Bonus İzmirim Card ile odamız ve vakfımız için bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmiş olacağız. Çünkü, odamıza ve vakfımıza eğitim ve sağlık konusunda yapılan başvuruların hepsine yetişmemize imkan yok. Bu taleplere yanıt veremediğimiz noktada ise büyük sıkıntı yaşıyorduk" dedi.

İTO Meclis Üyesi Erkan Güldoğan'ın önerisi ile hayata geçirilen kartı İzmirlilerin kullanmaya başlaması ile birçok eğitim projesinin hayata geçeceğini kaydeden Demirtaş, "TEB Bonus İzmirim Card ile en çok çocuklar sevinecek" diye konuştu. Demirtaş, söz konusu kartı 68 bin oda üyesinin yanı sıra eş ve çocukları, çalışanları ve Türkiye'nin değişik kentlerinde yaşayan İzmirlilerin kullanması çağrısında bulundu.

1 MİLYON YTL'LİK FON

TEB Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, TEB Bonus İzmirim Card'ın piyasalardaki diğer kredi kartlarından farklılığını sosyal sorumluluk bilinci ile ortaya koyduğunu söyledi. Kişmir şöyle devam etti, "Buradaki yüzde 1'lik oran TEB'in komisyon gelirinden aktarılacak. Kart sahiplerine yansıtılmayacak. Böylesine yüksek bir oranı vermemizin en büyük nedeni, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etme arzumuz. Bir yıl sonunda 100 bin karta ulaşarak 1 milyon YTL'lik fon yaratmayı hedefliyoruz."

DANIŞMA KURULU'NDA KİMLER VAR?

TEB İzmirim Bonus Card'ın destek olacağı projeleri değerlendirecek danışma kurulunda İTO temsilcisi, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Atilla Sezgin, Yaşar Üniversitesi Rektörü Mesut Ayan, İTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, Ege İhracatçı Birlikleri Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Kadın Platformu Başkanı Neşe Can Hürtürk ve Erkan Güldoğan olacak.

Nihat Delibaşı / YeniAsır