Servis Taşıyıcılar’da Görev Değişimi

19.04.2007
Aliağa'da Altı yıl önce kurulan S.S. Aliağa Servis Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi'nde Kurucu Başkan Erdinç Şen, başkanlığı devretti.

Divan Başkanlığını Aliağa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Savran'ın yaptığı Genel Kurul, dün Aliağa Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Kurucu ve üç dönem kooperatif başkanlığı yapan Erdinç Şen, servis taşımacılığı yapan şoför esnafının içerisinde bulunduğu sıkıntıları anlattı.

Servis işletmeciliği sektöründe Aliağa'nın Bakırçay yöresinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Erdinç Şen, “Üye arkadaşlarımız biliyor. Biz Aliağa Servis Otobüsçüleri Kooperatifi’ni kurduğumuzda çok sıkıntılar çektik. Ama geldiğimiz noktada bu sektörün ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı” dedi.

Kooperatif Başkanlığına yeniden aday olmayan Erdinç Şen, görev yaptığı süre içerisinde gerek yönetici, gerekse üye olarak kendisine ve kooperatife katkı koyan; Cihangir Çolak, Tezcan Kara, Yılmaz Ünver ve Hamza Dede'ye birlikte çalışmalarının anısına teşekkür ederek birer buket çiçek ve kalem hediye etti.

Kongrenin sonunda yapılan tek liste halinde seçimlere gidildi. Açık oylama sonucunda Murat Yıldırım, Serkan Altınkaya,Ragıp Biricik, A.Kadir Akçay ve Fikri Altınkaya yönetim kuruluna, Ziya Akyüz, Yılmaz Ünver ve Hüseyin Müezzin denetim kurulu üyeliklerine seçildiler. Seçimlerde ayrıca Kooperatif Başkanının ve ikinci başkanın üst kurul delegesi olması da kararlaştırıldı.