Aliağa'ya Sanayiide Model: Gaziantep

02.04.2007
İnceleme ve ziyaretlerde bulunmak amacıyla Gaziantep’e giden 45 kişilik Aliağa Ticaret Odası heyeti, 65 bin kişinin istihdam edildiği Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

Meclis ve meslek komitelerinden oluşan 45 kişi ile Gaziantep’e giden Aliağa Ticaret Odası heyeti, Gaziantep organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti. GAZİTEK 2007 Fuarına katıldıktan sonra Gaziantep OSB’ye geçen Aliağa heyetini Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu ve Bölge Müdürü Cengiz Şimşek karşıladı.

Ziyarette, Adnan Saka Başkanlığındaki Aliağa Ticaret Odası heyeti onuruna bir yemek verildi. Yemeğin ardından bölgenin ekonomik durumu, yatırımcı profili ve bölge potansiyelini anlatan brifing verildi.

Brifingde konuşan Gaziantep OSB Bölge Müdürü Cengiz Şimşek, bölgenin  1969 yılında Türkiye’de ilk defa oluşturulan Organize Sanayi Bölgelerinden biri olarak kuruluşunun tamamlandığını ifade etti. 1969 yılından bu yana Gaziantep ekonomisinin büyümesine paralel olarak OSB’nin de hızla büyüdüğüne işaret eden Şimşek, 1987’de II. OSB, 1994’de III. OSB’nin yapımına başlandığını ve Son olarak da 2002 yılında IV. OSB’ye start verildiğini kaydetti.

Gaziantep OSB’de toplam 65 bin kişinin istihdam edildiğini vurgulayan Bölge Müdürü Şimşek, “IV. Bölgenin de faaliyete geçmesiyle, toplam 24 milyon metrekare alana ulaşan Gaziantep Organize Sanayii’nin gelecekteki hedefi; 120.000 istihdama ulaşmaktır.” Dedi.

ADNAN SAKA: ALİAĞA, EGE’NİN OSB ÜSSÜ OLACAK

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Aliağa’da 10 milyon m2 alan üzerine kurulan ve bir kerede yapılan en büyük OSB ünvanına sahip ALOSBİ’de fabrikaların hızla kurulmakta olduğunu ifade ederek, “Bir bölgenin planlı kalkınması için OSB’lerin büyük önemi var. Sizler 1969’da başladığınız OSB içindeki yatırımlarla bugün planlı bir şekilde devam ediyorsunuz. Biz de Aliağa’da kurmakta olduğumuz ALOSBİ ile bunu başaracağız. ALOSBİ ile Aliağa, Ege’nin planlı Sanayi yatırımlarının olduğu çekim merkezi olacak. Bölgemizde yatırımcılarımıza sunduğumuz yatırım avantajları, enerji destekleri ve ihracat limanlarına yakınlık ile Aliağa, kısa sürede adını ALOSBİ ile dünyaya duyuracak. Aliağa Ticaret odası olarak Gaziantep’in 38 yıllık OSB deneyimlerinden faydalanmak amacıyla buraya geldik ve gördüklerimizden de çok etkilendik. Bu güne kadar bu yatırımlara destek olan, kentin vizyonuna yön veren herkesi yürekten kutluyorum” dedi.

Gaziantep OSB Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, ziyaretin anısına Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’ya el yapımı gümüş Vazo hediye etti.

OSB ziyaretlerini tamamlayan ALTO heyeti, Gaziantep kalesini ve tarihi Bakırcılar çarşısını da gezerek esnafla sohbet etme imkanı buldu.