KOBİ’ler için Tek Hedef: Bilişim

12.02.2007

Tek Hedef Bilişim Projesi, KOSGEB ve Türk Telekom öncülüğünde başlatıldı. Sistem Anadolu’da yapılacak bir dizi etkinlikle KOBİ’lere anlatılacak. İlk aşamada KOSGEB’e üye 57 binden fazla küçük ve orta boy işletmenin teknolojik yönden kalkınmalarını sağlayacak.

İZMİR Ticaret Odası’nda KOBİ temsilcilerine yönelik gerçekleştirilen toplantıda Tek Hedef Bilişim projesinin ayrıntıları ve KOBİ’lere sağlayacağı yararlar aktarıldı. Etkinliklere KOSGEB Başkanı Vekili Dr. Mehmet Küçükçirkin, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Tek Hedef Bilişim Projesi Sözcüsü Görkem Gürbüz de katıldı.

REKABET GÜCÜ KAZANACAK

TOPLANTIDA Intel Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Çiğdem Ertem, Microsoft Türkiye Ankara KOBİ Satış Müdürü Emre Teker ve Casper Genel Müdür Yardımcısı Koray Kurhan da hazır bulundu. İlk aşamada KOSGEB’e üye 57 binden fazla küçük ve orta boy işletmenin teknolojik yönden kalkınmalarını sağlayacak. Tek Hedef Bilişim projesi, KOBİ’lerin dünya ortalamalarına göre düşük olan bilişim ve iletişim altyapılarının dünya standartlarını yakalaması, verimlilik, rekabet gücü, ekonomik güç, e-ticaret, ihracat konularında ölçülebilir gelişme kaydetmeleri ve rekabetçi e-KOBİ’ler haline dönüşmeleri amacıyla geliştirildi.

‘TEK HEDEF BİLİSİM’ KOBİ’LERE CAN KATACAK

PROJE ilk aşamada KOSGEB veri tabanında bulunan 57 bin KOBİ’yi kapsayacak şekilde başladı. Tek Hedef Bilişim, ilerleyen aşamalarla bu işletmelerin tamamının mutlaka bilgisayarlı sisteme, internet bağlantısına ve bir web sitesine sahip, internet üzerinden iş bağlantıları tesis eden, elektronik ticaret yapan, tüm müşteri ilişkilerini ve iş süreçlerini bilgisayar ortamında yöneten, hareket ve iş geliştirme kabiliyeti yüksek e-KOBİ’lere dönüştürülmesi doğrultusunda şekillendi.

BÖYLECE Türk KOBİ’lerinin hem AB’ye girmeden AB ve dünya standartlarında teknolojik altyapıya sahip olması hem de yükselen rekabet ortamında daha güçlü hale gelmeleri amaçlanıyor. Alınan tüm teknik donanımların kurulumları ücretsiz yapıldığı gibi, Türk Telekom tarafından 2 ay boyunca ücretsiz sınırsız internet erişimi hediye ediliyor. Proje kapsamında krediden yararlanan tüm KOBİ temsilcilerine ayrıca ücretsiz bilişim eğitimi de veriliyor.