Ekonomist Ege Cansen Aliağa'ya geliyor

01.02.2007

Hürriyet Gazetesi yazarı ve ekonomist Prof. Dr. Ege Cansen, Aliağa Ticaret Odası’nın davetlisi olarak 7 şubat çarşamba günü Aliağa’ya gelecek. Ege Cansen’in Aliağa Ticaret Odası seminer salonu’nda gerçekleşecek olan Aliağa buluşmasında Türk ekonomisinin durumu ele alınarak özellikle “yüksek faiz düşük kur politikaları ve ekonominin geleceği” konusu değerlendirilecek.

Aliağa Ticaret Odası, her ay Türkiye’nin tanınmış, ekonomist, gazeteci ve düşünürleri Aliağalılarla buluşturacağı “Ayın Söyleşileri” etkinliklerine Ekonomist- gazeteci Ege Cansen ile başlıyor.

1983 yılından bu yana Hürriyet Gazetesi’nde “oyunun kuralı” adlı köşesinde sosyo ekonomik yazılar kaleme alan Ege Cansen 7 Şubat Çarşamba günü Aliağa Ticaret Odası seminer salonunda Aliağalılarla buluşacak. Son aylarda yazılarında özellikle “Yüksek Faiz düşük kur” politikaları” üzerine yazdığı yazılarla dikkatleri çeken Cansen’in Aliağa’daki söyleşisinin büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, 2007 yılında her ay Türkiye’nin tanınmış bir ismini Aliağalılarla buluşturacaklarını ifade ederek, “Ayın Söyleşileri etkinliklerimize, ekonominin duayenlerinden Ege Cansen ile başlıyoruz. Ekonominin bugünü ve yarınına ilişkin isabetli tespitleri ve özellikle sanayiciyi yakından ilgilendiren yüksek faiz- düşük kur politikaları üzerine değerlendirmeleriyle tanıdığımız Sayın Cansen’in Odamızda gerçekleştireceği söyleşinin de çok katılımcılar açısından çok verimli ve keyifli olacağından hiç kuşkumuz yok. 7 Şubat Çarşamba günü tüm Aliağalıları Ege Cansen söyleşisine davet ediyoruz” dedi.

EGE CANSEN KİMDİR?

1938 YILINDA Ankara’da doğan Kemal Ege CANSEN, liseyi İzmit Lisesi’nde, Üniversiteyi ise ODTÜ İdari Bilimler Fakültesi İşletmecilik Bölümü’nde tamamladı. 1961’de şeref mezunu olarak tamamladığı üniversite eğitiminin ardından Arçelik’te işe başladı. Arçelik’ten aldığı bursla gittiği Amerika’da, Wharton School’dan MBA derecesi aldı.

Türk sanayiine yaptığı katkılardan ötürü, 1991 yılında ODTÜ’den takdir ödülü alan CANSEN; İş hayatında Arçelik’te Genel Müdür Muavinliği, Koç Holding’te Sanayii İşleri Koordinatörlüğü, Soyer Hafriyat’ta Müdürlük, Anadolu Endüstri Holding’te Murahhas Azalık gibi görevlerde bulundu.

1987-1999 yılları arasında Marmara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi master ve doktora öğrencilerine “İşletme Ekonomisi” dersleri veren Ege CANSEN, halen Yönetim Danışmanlığı yapıyor. Cansen, 2001’den beri Koç Üniversitesi mütevelli heyeti üyeliği görevini sürdürmektedir. 1983 yılında, Hürriyet Gazetesi’nde, “Oyunun Kuralı” başlıklı sütunda başladığı yazarlığa devam ediyor. Handan Hanımla evli olan Ege CANSEN, bir çocuk babasıdır.

MÜSİAD tarafından 2001 yılında düzenlenen Ekonomi Basını Ödülleri çerçevesinde Yılın Yazarı seçilmiş,  2002’de Bursa Sanayici Ve İş Adamları Derneği ve 2003’te Ekonomist Dergisi Tarafından “Yılın Ekonomi Yazarı” Seçilmiştir