İTO, 25 bin üyesi ile EXPO lobisi yapacak

12.01.2007
İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, üyelere mektup göndererek, yazışmalarda “EXPO 2015 İzmir Logosu” ve “İZMİR IS THE OFFICIAL CANDIDATE TO EXPO 2015/İZMİR EXPO 2015 RESMİ ADAYIDIR” ifadesini kullanmalarını istedi

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ihracat – ithalat yapan 25 bin üyeye mektup göndererek, yurtdışı bütün yazışmalarında “EXPO 2015 İzmir Logosu” ve “İZMİR IS THE OFFICIAL CANDIDATE TO EXPO 2015/İZMİR EXPO 2015 RESMİ ADAYIDIR” ifadesini kullanmalarını istediklerini söyledi.

Demirtaş, “Odamız tarafından yapılan bütün yazışmalarda da bu ifadeler ve logo kullanılacak. İzmir’in Milano ile girdiği zorlu yarıştan başarı ile çıkması için bütün İzmirlilerin katkı koyması büyük önem taşıyor” dedi.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, ithalat – ihracat yapan, yurtdışındaki şirketler ile devamlı temasta olan 25 bin üyesine gönderdiği mektupla, İzmir’in EXPO 2015 adaylığı için yapılan lobi çalışmalarına destek olmalarını istedi. Demirtaş, üyelere gönderdiği mektupta, İzmir’in “Dünya Kenti olma hedefine” odaklandığını belirterek, bu hedefe giden yolda BIE (Uluslararası Sergiler Bürosu) tarafından organize edilen EXPO’ya  aday olunması fikrinin, ilk kez 1992 yılında İzmir Ticaret Odası tarafından hazırlanan “İzmir Stratejik Planı”nda yer aldığını ifade etti.

EXPO 2015’e ada olunması süreciyle ilgili bilgi veren Demirtaş, “Adaylığının ardından hazırlık çalışmalarını yoğun bir tempoda ve etkin olarak sürdüren “Güzel İzmirimiz”, Milano karşısında “Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar ve Herkes İçin Sağlık“ teması ile EXPO 2015’in en güçlü adayıdır. 2008 yılı Şubat ayında BIE Delegeleri arasında yapılacak oylama ile EXPO 2015’i düzenlemeye hak kazanan kent belli olacaktır” diyerek oylamanın tarihi hakkında bilgi verdi.

TÜM İZMİRLİLER KATKI YAPMALI

Milano ile yürütülecek rekabette, tüm İzmirlilerin katkısı ve desteği olması gerektiğini kaydeden Demirtaş, bütün İTO üyelerinin ve İzmirlilerin birer elçi gibi çalışıp İzmir’in ev sahipliği yapma hakkını kazanması ve ipi göğüslemesi için azami çabayı göstermesi gerektiğini ifade etti. Demirtaş, “Bu çerçevede, Üyelerimizden ve İzmirlilerden, İzmir adına dileğimiz, 2008 Şubat’ındaki oylamaya dek yurt dışı ile yaptıkları tüm yazışmalarda; "İZMİR IS THE OFFICIAL CANDIDATE TO EXPO 2015/İZMİR EXPO 2015 RESMİ ADAYIDIR." ibarelerini kullanarak kentimizin adaylığını duyurmaya katkı sağlanmasıdır” sözleriyle bütün üyelerini ve İzmirlileri İTO’ya destek olmaya çağırdı.

İTO DA BÜTÜN YAZIŞMALARINDA KULLANACAK

Üyelere mektupla birlikte kullanmaları için EXPO 2015 İzmir Logosu ile BİE üyesi 98 ülkenin de listesini gönderdiklerini kaydeden Demirtaş, EXPO’nun kazanılması için sadece hükümete, yerel yönetimlere, odalara ve kuruluşlara değil bütün İzmirlilere çok önemli görevler düştüğünü, bütün İzmirlilerin EXPO’ya katkı koyması gerektiklerini söyledi. Demirtaş, “EXPO heyecanını bütün İzmir’e yaymamız gerekiyor. Bu hareket büyük bir yurttaş inisiyatifi şeklinde gelişmeli. Bu girişim ile amacımız hem üyelerimizi odamızın yıllardır sürdürdüğü bu büyük projeye ortak etmek, hem de EXPO heyecanını bütün İzmir’e yaymak” dedi. Demirtaş, ayrıca İTO tarafından yapılan bütün yazışmalarda da bundan sonra EXPO 2015 Logosu ve İzmir’in adaylığını belirten ifadeyi kullanacağını sözlerine ekledi.