Pasaport Polisi DTO Meclisinde

29.11.2006
Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Aliağa'da, “Deniz Hudut Kapısı ve Pasaport Polisi” kurulması yolunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, İzmir'in Aliağa İlçesinde, “Deniz Hudut Kapısı ve Pasaport Polisi” kurulması yolunda mutabakata varıldığını bildirdi.

Dologh, DTO İzmir Şubesi aylık meclis toplantısında yaptığı konuşmada, yaklaşık 20-30 yıldır gündeme gelen ve denizcileri uğraştıran bir sorunun çözümü yolunda adım atıldığını belirtti.

Yılda dört bin geminin giriş çıkış yaptığı Aliağa'da pasaport polisi bulunmadığından, acentaların pasaport işlemleri için İzmir'e gelmek zorunda kaldığını anlatan Dologh, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu başkanlığında bir toplantı düzenlendiğini hatırlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Yabancılar Hudut İltica Daire Başkanlığı Şube Müdürü Murat Yasul ve beraberindeki heyet ile yapılan görüşmeler sonucunda, Aliağa'da geçici ''Deniz Hudut Kapısı ve Pasaport Polisi'' kurulması yolunda mutabakata varıldığını ifade eden Dologh, “Nemrut ve Aliağa limanlarına giriş çıkış yapan gemilerin pasaport işlemleri bundan sonra İzmir yerine Aliağa'da yapılacak. Pasaport polisi işlemleri, Nemrut bölgesinde planlanan ana binanın yapımı tamamlanıncaya kadar PETKİM Limanı içerisinde bir yapıda gerçekleşecek” dedi.