Özel Güvenlik Kursu başladı

06.11.2006
Aliağa Ticaret Odası tarafından 5188 Sayılı yasa kapsamında düzenlenen Silahlı ve Silahsız Özel Güvenlik eğitimi kursları geçtiğimiz Perşembe günü başladı.

Aliağa Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, Ticaret Odası ile ASES Güvenlik Şirketi işbirliğinde düzenlenen silahlı eğitim kursu 3 hafta, silahsız eğitim kursu ise 2 hafta sürecek. Her gün saat 17:30’da Aliağa Ticaret Odası önünden hareket edecek olan Kurs otobüsü, kursiyerleri İzmir’deki Özel Güvenlik Eğitim Merkezi’ne götürecek. Kursiyerler gece saat 23:00’de derslerin bitimiyle birlikte Aliağa’ya dönecek.

İlçedeki genç nüfusun eğitim programlarına katılarak nitelikli işgücüne dönüştürülmesi amacıyla düzenlenen 3. kursa 35 kişinin katıldığını açıklayan Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, “vatandaşlardan gelen yoğun istekler üzerine ilki Şubat ayında açılan kursun yaz aylarında ikincisini düzenledik. Şimdi yine yoğun talep üzerine 3. ve son kez düzenliyoruz” dedi.

5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun uyarınca şirket ve kurumlarda istihdam edilecek olan özel güvenlik elemanlarına sertifika alma zorunluluğu getirildiğini anımsatan Saka, “Yasaya göre, özel güvenlik sertifikası olmayanlar, güvenlik hizmetlerinde çalıştırılamıyor” dedi.

Saka, “Güvenlik elemanı olarak çalışacakların yetkili kuruluşlardan silahlı ve silahsız kurs eğitimi alarak, Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yapılacak sınavla sertifika almaları zorunludur. Odamız tarafından Üçüncü ve son kez düzenlenecek bu eğitim özellikle ilçemizdeki gençler için büyük bir fırsattır.” diye konuştu.