TÜBİTAK Ar-Ge Destekleri Proje Yazma Eğitimi ve Danışmanlık Desteği

TÜBİTAK Ar-Ge Destekleri Proje Yazma Eğitimi ve Danışmanlık Desteği
12.07.2024
  •  A 

 

Sayın Üyemiz;
 
TÜBİTAK tarafından 1 Temmuz 2024’te başvuruları başlayan 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı 2024 yılı 2. Çağrısı  ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2024 yılı 2. Çağrısı ile ilgili odamızda proje yazma eğitimi ve firma görüşmeleri gerçekleşecektir. 
 
Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) ölçeğindeki kuruluşların proje esaslı araştırma, teknoloji geliştirme ve yenilikçilik faaliyetlerinin desteklenmesi amacıyla Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen, 1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı ve 1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’nın son başvuru tarihi 9 Eylül 2024’tür.
 
İlgili programlar kapsamında KOBİ ölçeğindeki firmaların Ar-Ge kapasitesinin geliştirilmesiyle gereksinim duyulan teknoloji alanlarında uluslararası pazarı hedefleyen teknoloji ve ürün geliştirme yetkinliğinin artması, proje çıktılarının sürdürülebilir ekonomik büyümeye katkı sağlaması, kamu kaynaklarının ülke ihtiyaçları ve ulusal hedeflere yönelik etkin kullanımının sağlanması hedeflenmektedir. Tüm sektör ve teknoloji alanlarında yeni bir ürün tasarım ve geliştirme çalışması, mevcut bir ürünün iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi konularında, firmanın teknolojik rekabet gücünü artıracak Ar-Ge projeleri desteklenecektir.
 
Öncelikli alanlar üzerine kurulan TÜBİTAK çağrılarında uygun hedef kitle "öncelikli alanlarda Ar-Ge faaliyeti bulunan ve bünyesinde proje konusu ile ilgili en az 1 lisans mezunu personeli olan firmalardır."

Projelere başvuru yapmak isteyen üyemiz firmalara odamızda Oksijen Danışmanlık işbirliğinde birebir danışmanlık görüşmesi ve proje yazma desteği sağlanacaktır. 

Linkte yer alan öncelik alanları ve bilgi notlarımızı inceleyerek, kriterlere uyan firmaların odamızdan randevu almalarını rica ederiz. ( https://tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/politikalar/tubitak-2024-2025-oncelikli-ar-ge-ve-yenilik-konulari )

Randevu için 11-19 Temmuz tarihleri arasında 6551991 dahili 5 ve 6 nolu telefonu arayabilirsiniz. 

Ekler:

1501-Sanayi Ar-Ge Destek Programı 2024 yılı 2. Çağrısı  Bilgi Notu

1507-KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı 2024 yılı 2. Çağrısı Bilgi Notu