BAŞKAN ERTÜRK’TEN YENİ YIL MESAJI

BAŞKAN ERTÜRK’TEN YENİ YIL MESAJI
31.12.2021
  •  A 

 

 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, yeni yıl mesajında “2022 yılının ülkemiz ve tüm dünya için salgın hastalıklardan ve afetlerden uzak, sağlıklı, huzurlu ve bereket dolu bir yıl olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Yeni yıl mesajında 2021 yılını değerlendiren ve 2022 yılı beklentileri ile ilgili görüşlerini de dile getiren ALTO Başkanı Ömer Ertürk, “2022’ye tüm sektörlerde yükselişin olacağı bir yıl umuduyla giriyoruz.  Her yeni yıl beraberinde yeni umutlarla, beklentilerle gelmektedir. 2022 yılının da bizi geleceğe güçlü adımlarla ulaştıracak başarıya kararlılıkla ilerlediğimiz bir yıl olmasını diliyorum. Geride bıraktığımız yılda pandeminin etkisiyle ekonomik olarak en çok etkilenen işletmeler, küçük ve orta ölçekli yerel esnaflar oldu. Bu süreçte ALTO olarak biz de yoğun bir mesai yürüttük. Sektörlerden gelen talep ve önerileri bakanlara, milletvekillerine, ilgili kurum ve kuruluşlara ilettik, sorunların çözümü noktasında takipçi olduk. İş dünyasına nefes aldıran çok sayıda düzenleme, üyelerimizden başlayan süreçlerin neticelenmesi ile hayata geçti. Üyelerimizin finansman ihtiyacı için, bankalarla anlaşmalar imzaladık. Bu süreçte yönetim, meclis ve komite üyelerimizle, personelimizle üyelerimizi ziyaret ederek sorunları dinlendik, bunları raporlar haline getirip ilgili kurumlara taşıdık. Salgın nedeniyle uzaktan eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yaptığımız tablet yardımının güzel sonuçlarını aldık. Yaptığımız protokoller ile üyelerimize çeşitli alanlarda destek olduk. Ayrıca kentimiz için sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği çalışmalarına imza attık. Bununla birlikte milletçe üzüldüğümüz orman yangınları ve sel gibi doğal afetleri yaşadık. Allah milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın. Bu noktada da ALTO olarak tüm kurumlarımızla birlikte elimizden geleni yaptık” dedi.

Pandeminin olumsuz etkileri sonucunda 2021 yılında tüm ülkelerin son derece kritik virajlardan geçtiğini ifade eden Ertürk, “Ülkemiz özellikle bu yılın son dönemlerinde kur, faiz ve enflasyon sarmalından kaynaklı çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldı. Yeni ekonomi modelinin uygulanmaya konulması ile birlikte dövizdeki dalgalanma ve piyasalardaki yüksek ateşin düşmesini ümit ediyoruz. Güçlü büyüme hedeflerimizi sürdürülebilir kılabilmemiz için öncelikle kredi faizlerinde ve enflasyonda düşüşü, döviz kurlarında ise istikrarı sağlamamız gerekiyor. Bunları tam olarak sağlamamız halinde yatırım artışlarının eski performansına geri döneceğine, istihdamda sergilediğimiz başarılı performansında çok daha üzerine çıkacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

2022 yılının bu bilinçle Türkiye’nin her alanda yapısal reformlarla fark yaratmaya başladığı, eğitimde, adalette, demokraside, ekonomide sıçramalar yaptığı bir yıl olmasını dilediklerini belirten Başkan Ertürk, “2022’nin başta tüm üyelerimiz ve Aliağalı hemşerilerimiz olmak üzere tüm dünyada sağlığın, huzurun ve bereketin hâkim olduğu, insanların geleceğe umutla baktığı bir yıl olmasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.