ÖNEMLİ VE SÜRELİ - Eski Enerji Etiketli Ürünler Hakkında

25.11.2021

Sayın Üyemiz,

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden iletilen 18.11.2021 tarih ve 10406 sayılı yazıda,

· “Enerji Etiketlemesi Çerçeve Yönetmeliği”nin T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2 Mart 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandığı,

· İlgili Yönetmelik kapsamında, 25 Mart 2021 tarihinden önce üretilmiş ve eski etiket taşıyan ürünlerin uygulama tebliğlerinin yayımlanmasından itibaren 9 ay süre ile tüketiciye satılabilmesine izin verildiği,

· Bu düzenleme ile mevzuatın zorunlu geçiş tarihinden önce üretilmiş olan stoktaki ürünlerin tüketicilere satılabilmesine ilişkin son tarihin belirlenmiş olduğu, bahsi geçen bu sürenin 25 Aralık 2021 tarihinde sona erdiği ifade edilmektedir.

Bu kapsamda, firmaların piyasaya arz edilmiş ve satış noktalarında bulunan yeni mevzuata uymayan ürünlerinin, her bir ürün grubu için (buzdolabı, bulaşık makinesi, çamaşır makinesi, kurutmalı çamaşır makinesi, televizyon) 25 Mart 2021 tarihi öncesi satış noktalarında bulunan ürün sayısı, mevcut tarih itibariyle piyasada satış noktalarında bulunan ürün sayısı ve Nisan-Kasım 2021 arası bu ürünlerin piyasada satış adetlerinin aylık bazda bir tabloda, hizmete özel olarak firma bazında 01.12.2021 tarihine kadar T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na doğrudan yazılı olarak ve ayrıca kamil.ozkan@sanayi.gov.tr adresine elektronik posta ile iletilmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Aliağa Ticaret Odası