Odamızın da girişimleri ile Kısa Çalışma Ödeneğinde Yeni Başvuruların Yapılması Sağlandı

01.12.2020

Sayın Üyemiz,

1 Aralık 2020 tarihli ve 31321 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Kısa Çalışma Ödeneğine başvuru yapılması için son tarih olan 30 Haziran 2020 tarihi, 31 Aralık 2020 olarak değiştirilmiştir.

Bu karar kapsamında bugünden itibaren İş-Kur kanalıyla kısa çalışma ödeneği başvurusu alınmaktadır.

Karar kapsamında yapılan ödemeler başlangıçta belirlenen işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyecektir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk, 30 Haziran tarihine kadar Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmayan işyerlerimizin 31 Aralık 2020 tarihine kadar İŞKUR’a başvurmaları durumunda 1 Aralık 2020 tarihinden sonraki dönem için 3 ay süreye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanabileceğini aktarmıştır.

Sayın Selçuk, daha önce başvuran işyerlerimizin kısa çalışmadan yararlanan işçileri için yeni bir başvuruya gerek olmadığını ve uzatma kapsamında Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlanmaya devam edebileceklerini belirtmiştir.

Sayın Selçuk, kısa çalışma başvurularının sadece e-Devlet üzerinden 31 Aralık 2020 tarihine kadar yapılabileceğini bunun dışında posta/e-posta kanalı ile herhangi bir başvuru alınmayacağını duyurmuştur.

İlgili Resmi Gazete kararı ekte yer almaktadır.

Saygılarımızla,
Aliağa Ticaret Odası