BAŞKAN ERTÜRK’TEN YENİ YIL MESAJI

BAŞKAN ERTÜRK’TEN YENİ YIL MESAJI
31.12.2019
  •  A 

 

 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, yayımladığı yeni yıl mesajında 2020’nin Türkiye’ye ve tüm dünyaya sevgi, barış ve refah getirmesini diledi.

"2020 yılı Türkiye ve Aliağa için her alanda başarı yılı olsun" diyen Başkan Ertürk, yayımladığı yeni yıl mesajında; "Geride bırakacağımız zor bir yılın ardından, umutların ve beklentilerin yenilendiği bir yıla giriyoruz. Daha iyiye ulaşmak için her yeni yıl, yeni başlangıçlara daha umutla baktığımız yeni bir fırsat penceresi olarak aralanır. Umut ederiz ki, yeni yılda her alanda ve her anlamda milletçe sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberlik içerisinde yeni başarılara imza atarız ve 2020 yılı başarı yılı olur" dedi.

Yeni yıl mesajında 2019 yılını değerlendiren ve 2020 yılı beklentileri ile ilgili görüşlerini de dile getiren ALTO Başkanı Ömer Ertürk, “Geride bıraktığımız yılda Aliağa Ticaret Odası olarak, Aliağa’mızın ve üyelerimizin gelişimi noktasında tespit ettiğimiz öncelikli sorunları, çözüme kavuşturmak için siyasilerimiz başta olmak üzere şehrin dinamikleri ile bir araya geldik. 2019 yılında Aliağa’nın menfaatleri için ortak noktada buluşarak, sektörlerimizin sorunlarına ulusal ve yerel düzeyde çözümler aradık. Aliağa Ticaret Odası olarak geçmiş yıllarda olduğu gibi 2020 yılında da çalışmalarımızı yaparken üyelerimizin beklentilerini gerçekleştirmenin, Aliağa’nın ticari, ekonomik her alanda ulusal ve uluslararası tanınırlığını ve etkinliğini arttırmanın gayreti içinde olacağız.

2018 yılında yaşanılan kur kırılmalarının ve ani artışların ardından döviz piyasasının 2019 yılının hemen hemen tümünde, dalgalanmadan kurtulup belirli bir dengeye oturtulması; özellikle son aylarda bunu daha güçlü bir şekilde hissetmemiz 2019’u, 2018’den daha iyi bitiriyor olmamıza imkân tanıdı.  2019 yılının üçüncü çeyreğinde gelen 0,9'luk büyüme ile birlikte ülkemiz ekonomisinin büyüme trendine geçtiğini gördük. İnşallah bu büyüme rakamlarının dördüncü çeyrekte ve 2020 yılında da artarak devam etmesini bekliyoruz. 2020 yılının Türkiye’nin her alanda yapısal reformlarla fark yaratmaya başladığı, eğitimde, adalette, demokraside, ekonomide sıçramalar yaptığı bir yıl olmasını diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle 2020’nin başta tüm üyelerimiz ve hemşerilerimiz olmak üzere tüm dünyada huzurun, bereketin ve mutluluğun hâkim olduğu, insanların geleceğe umutla baktığı bir yıl olmasını diliyor, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.