BAŞKAN ERTÜRK TATSO GENEL KURULUNA KATILDI

02.12.2019

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TATSO) 14. Genel Kurulu’na katıldı.

ALTO'nun da üyesi olduğu Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurulu’nda Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk oy kullanarak, diğer etkinliklere katıldı.

Genel Kurul’da, Türk ve Alman iş insanları bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu.

Genel Kurula, Türkiye Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, TATSO Başkanı Rolf Königs, Alman Sanayi ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Dr. Martin Wansleben, Avrupa Komisyonu Eski Başkan Yardımcısı Günter Verheugen, Alman Parlamentosu’ndan Oliver Wittke katıldı.

Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki heyette yer alan Başkan Ertürk, Almanya programı çerçevesinde Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Sayın’ı da ziyaret etti.

Hisarcıklıoğlu, Türk-Alman dostluğunun uzun bir tarihi geçmişi olduğunu ve bu dostluğun tarih boyunca çok ciddi meydan okumalara karşı koyduğunu söyledi.

"Dostluğumuzun temelleri çok sağlamdır. Bu sağlam temeller, iş dünyası olarak bize, gelecekte ikili düzeyde, Ortadoğu, Orta Asya, Avrupa ve genel anlamda dünyada geniş birlikte çalışma alanları sunmaktadır." diyen Hisarcıklıoğlu, "Günlük, güncel ve konjonktürel gelişmeler, ilişkilerimizin sağlamlığına zarar veremez.” yorumunu yaptı.

İki ülke arasındaki ilişkilerin iktisadi boyutunun sağlam temele oturduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, Almanya'nın, Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı konumunda bulunduğunu ve Türkiye’deki en önemli yatırımcı ülke olduğunu ifade etti.

• BAŞKAN ERTÜRK TATSO GENEL KURULUNA KATILDI