ALTO, MİDİLLİ (LESVOS) TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ

ALTO, MİDİLLİ (LESVOS) TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ
02.10.2019
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) yetkililerinden oluşan heyet Midilli (Lesvos) Ticaret Odası’nı ziyaret ederek karşılıklı ekonomik ve sosyal alanlarda yapılabilecek işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Aliağa Ticaret Odası Meclis ve meslek komiteleri üyelerinden oluşan 40 kişilik heyet Yunanistan’ın Midilli (Lesvos) adasını ziyaret etti.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk başkanlığındaki Oda heyeti, 2 gün boyunca adada inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Midilli Ticaret Odası’nı ziyaret eden ALTO heyetini Midilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Evangelos Myrsınıas karşıladı. Ziyarette Aliağa ile Midilli arasında ticaretin geliştirilmesi konusunda görüşmelerde bulunuldu.

Ziyarette Midilli’nin ana kara Yunanistan’a uzaklığı nedeniyle Türkiye ile ticari ilişkilerinin hızla geliştiğini dile getiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk, ticaretin iki tarafa da katkı sağlayacak şekilde dengeli bir yapı üzerine kurulmasının iki yakaya da katkı sağlayacağını söyledi.

İki kent arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin ekonomik işbirliği anlamında da ilerlemesi adına yapılan bu görüşmelerin her iki şehre de olumlu yansımaları olacağına inanıyoruz diyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Ömer Ertürk,  “İki ülke arasında coğrafi ve kültürel olarak bu kadar yakınlık olmasına rağmen bugüne kadar kısa süreli turistik geziler haricinde ticari ilişkilerimizi istediğimiz seviyeye getiremedik. Bugün burada olmamızın nedeni, hem karşılıklı dostlukları hem de üyelerimiz için ticaretin alt yapısını oluşturup, karşılıklı ticarete zemin hazırlamak” dedi.

Katılımcılara Aliağa’nın sanayi, ticaret ve sosyo kültürel potansiyeli başta olmak üzere bölgesel verilerin tümünü aktaran Ertürk, yatırımcılar için birçok ticari ve stratejik avantajları bulunan Aliağa’ya tüm girişimcileri davet ettiklerini kaydetti.

İyi ilişkilerin sürmesini istediklerini dile getiren Midilli Ticaret Odası Başkanı Evangelos Myrsınıas ise, ticaretin iki tarafın ticari dokusunu koruyacak şekilde dengeli olması halinde bundan herkesin kazançlı çıkacağını kaydederek, “Ziyaretinizden çok mutlu oldum. Biz de en kısa sürede Aliağa’yı ziyaret etmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz iki ülke odaları arasındaki işbirliğini artırmak ve yeni iş fırsatları yaratmak” dedi.

  • ALTO, MİDİLLİ (LESVOS) TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ