İzmir Defterdarı Aliağa’da

29.04.2006
İzmir Defterdarı Mehmet Beceren, Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka’yı makamında ziyaret etti. İzmir Defterdarı Mehmet Beceren, Aliağa’nın ülke ve bölge ekonomisine katkılarını değerlendirdi.

Aliağa kaymakamı Emir Osman Bulgurlu ve Aliağa Vergi Dairesi Müdürü Necdet Özalıç ile birlikte Aliağa Ticaret Odası’na gelen İzmir Defterdarı Mehmet Beceren, Aliağa’nın ülke ve bölge ekonomisine katkılarını değerlendirdi.

Açılış ve ziyaretler amacıyla ilçeye gelen İzmir Defterdarı Mehmet Beceren, Aliağa’nın önemli bir üretim, istihdam merkezi olduğunu dile getirerek, “İzmir ilinde 2005 yılında en çok vergi veren Aliağa ilçesinde olmaktan mutluyum. Aliağa’nın ülkemiz ekonomisinde önemi her geçen gün yükseliyor. Bu başarıda payı olan sanayiciden, çalışanına kadar tüm sektör temsilcilerini ve Aliağa Ticaret Odası ile diğer kurumları kutluyorum” dedi.

İzmir’in yüzölçümünün yüzde 8’inin hazine arazisi olduğunu kaydeden Defterdar Beceren, özel sektör anlayışıyla hareket ederek defterdarlığa hız ve dinamizm kazandırdıklarını belirtti.

Devletin elindeki hazine arazilerinin ekonomiye kazandırılması için çalışmalar yapacağını söyleyen İzmir Defterdarı Mehmet Beceren, “yatırımcıların önünü açarak yatırımların doğru ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için biz kurum olarak elimizden geleni yapacağız. Devletimizin elinde atıl olarak bekleyen her metayı ekonomiye kazandıracağız. Bu konuda kararlıyız” dedi.

- SAKA: “KAMUNUN HİZMET STANDARDI YÜKSELMELİ” -

Aliağa Ticaret odası Başkanı ve TOBB Ticaret odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, Aliağa’nın sadece Ege’nin değil Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret ve üretim kenti olduğunu söyledi. İzmir’in bütçeden daha fazla pay alması gerektiğini dile getiren Saka, kayıt dışılığın ve işsizliğin ekonomiyi tehdit ettiğini belirtti.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, kamu kurumlarının hizmet kalite standardının artması gerektiğini ifade ederek “kurumlarda işlerin yürüyüşü, teknolojiye uyum gibi konularda dünya standartları takip edilmeli. Vatandaşların kamudan daha kaliteli hizmet alabilmesini sağlamak lazım. İzmir Defterdarlığı, dinamik ve kaliteli hizmet anlayışıyla önemli işler başarıyor” dedi.

- MEHMET BECEREN KİMDİR? -

İzmir Defterdarı Mehmet Beceren 1965 Çanakkale doğumludur. Beceren, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı olarak göreve başlayan Beceren, bu görevine 1991'de İzmir'de devam etti. Mehmet Beceren, ABD'de Illinois Üniversitesi'nde finans dalında yüksek lisans yaptı. Türkiye'ye dönüşünde sırayla, İzmir defterdar yardımcılığı, gelirler bölge müdürlüğü ve vergi dairesi başkanlığı görevlerinde bulundu. Denizli'de dört ay vergi dairesi başkanlığı yapan Beceren, 10 Kasım'da İzmir Defterdarlığı'na atandı ve 15 Aralık 2005 tarihinden bu yana İzmir Defterdarlığı görevini sürdürmektedir.