ALTO’DA ODALAR VE BORSALAR ORTAK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ

ALTO’DA ODALAR VE BORSALAR ORTAK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ
19.02.2019
  •  A 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı olarak İzmir’de faaliyet gösteren oda ve borsaların ortak yönetim kurulu toplantısı, Aliağa Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıya ev sahibi Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, Deniz Ticaret Odası (DTO)İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, ile çevre ilçe oda ve borsa başkanları katıldı.

ALTO M. Ender Özer Seminer Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda İzmir iş dünyasındaki gelişmeler ve sorunlara ilişkin çözümler konuşuldu.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertürk "Aliağa Ticaret Odası adına toplantımıza katılan herkese teşekkür ederiz. Bu toplantının Ege Bölgesine, İzmir'e ve ilçemize hayırlı olmasını dilerim. Aliağa yalnızca İzmir’in değil, ülkemizin ticaret ve sanayi merkezlerinin başında gelen ilçelerinden biridir. Ticaret merkezi olmak sorunlarımızı da arttırıyor. Aliağa olarak dış ticarette Türkiye'nin 5.8'ini sağlayan bir bölgedeyiz. Üreteceğiz kazanacağız ve ürettiğimiz ürünü satacağız. Aliağa ürettiğimiz ürünü satmak için en önemli çıkış kapılarından birisi durumunda. 2018 yılını yaklaşık 54 milyon tonluk limanlar elleçlemesiyle tamamladık. Star Rafinerisi'nin de devreye girmesiyle beraber 60- 65 milyon ton gibi bir rakama çıkacak. Ayrıca bir milyona doğru hızla ilerleyen konteyner sirkülasyonumuz var. Yani Aliağa'ya giren çıkan araç sayısı günlük 50 bin civarında. Bu bize de bazı sorumluluklar yüklüyor. Büyük yük hareketinin planlı olması gerekiyor. Bugün Denizli'de üretilenin de, Manisa'da üretileninde en önemli çıkış kapısı artık Aliağa'dır. Dolayısıyla Ege Bölgesi'nin de, özellikle İzmir'in de bizim sorunlarımızla ilgilenmesi gerek” dedi.

Açış konuşmalarının ardından gündem maddeleri bölümünde Aliağa’nın ihtiyaç ve gereklilikleri hakkında konuşan Başkan Ertürk, Aliağa’nın sanayi ve ticaret anlamında artan yatırımlarla birlikte ilçede özellikle diğer sorunların arasında ön plana çıkan ulaşım altyapısı ve sağlık hizmetleri noktasında çok önemli ihtiyaçlarının olduğunu ifade ederek; yaşanabilir bir Aliağa ve sürdürülebilir kalkınmayı sağlamak adına bu yatırımların bir an önce hayata geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Başkan Ertürk, toplantıda ilçede ihtiyaç duyulan öncelikli alanları şöyle sıraladı:

  • İzmir Çevre Yolu’nun Menemen – Aliağa Etabının İvedilikle Tamamlanması
  • Mevcut Liman Yolları’nın İyileştirilmesi ve Geri Hizmet Alanlarının Oluşturulması
  • Yeni Foça Yol Bağlantısının İvedilikle Tamamlanması ve Yeni Foça Yolu Üzerinde Demir Çelik Fabrikalarının Yolunun Rehabilite Edilmesi
  • Aliağa’dan Geçecek Tren Yolu, İlçenin Ana Transfer Yolu Olan İnönü Caddesinin Kapanmasına Sebep Olmayacak Şekilde Revize Edilmesi
  • Aliağa’ya Tam Donanımlı Yeni Bir Hastane Yapılması
  • Gemi Geri Dönüşüm Sanayi ve Küçük Sanayi Sitesi Su Sorunun Çözülmesi

Toplantıda söz alan diğer katılımcılar da ekonomik ve güncel durumu değerlendirdikten sonra görüş ve taleplerini dile getirdi.

  • ALTO’DA ODALAR VE BORSALAR ORTAK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ
  • ALTO’DA ODALAR VE BORSALAR ORTAK YÖNETİM KURULU TOPLANTISI DÜZENLENDİ