EMLAK, SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜ VE KÖPRÜLÜ VİNÇ OPERATÖRÜ MESLEKİ YETERLİLİK ÖN BAŞVURULARI HK.

EMLAK, SERVİS ŞOFÖRLÜĞÜ VE KÖPRÜLÜ VİNÇ OPERATÖRÜ MESLEKİ YETERLİLİK ÖN BAŞVURULARI HK.
07.02.2019
  •  A 

Sayın Üyemiz,

Birliğimiz tarafından Türkiye’nin 81 il ve 160 ilçesinde mesleki yeterlilik sınav ve belgelendirme hizmeti verilmesi amacıyla kurulan  TOBB MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. Oda ve Borsa üyelerinden gelen talepler doğrultusunda kapsamını her geçen gün genişletmektedir.

Gelen talepler doğrultusunda aşağıdaki alanlarda da belge verilebilmesi için kapsam genişletme çalışmaları devam etmektedir.

1.     Emlak Danışmanları İçin Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 ve Emlak Danışmanı Seviye 4: Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan “Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği” ile MYK mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunlu hale gelmiştir. Mesleki yeterlilik belgesi alınmadığı takdirde, Ticaret Bakanlığı’ndan yetki belgesi verilmeyecektir. Aralık 2019 a kadar MYK mesleki yeterlilik belgesi alınmalıdır.

2.     Servis aracı şoförleri için Servis Aracı Şoförü Seviye 3: içişleri tarafından yayımlanan “okul servis aracı yönetmeliği” ile okul öğrencilerini taşıyan şoförlerin MYK mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunlu hale getirilmiştir. Uygulama 2020 yılında başlayacaktır.

3.     Köprülü vinç operatörleri: MYK tarafından 11 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan “Mesleki Yeterlilik Belgesi Zorunluluğu Getirilen Mesleklere İlişkin Tebliğ” ile “Köprülü Vinç Operatörü Seviye 3” mesleği zorunluluk kapsamına alınmıştır. Üyelerimizin cezai yaptırımla karşılaşmamaları adına 11 Kasım 2019 tarihine kadar çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi aldırması gerekmektedir.

Yukarıda anılan mesleklerle ilgili TOBB MEYBEM’in akreditasyon denetimi başarıyla tamamlanmış olup, şubat 2019 itibariyle emlak bürosu sahipleri, emlak danışmanlar, servis aracı hizmeti veren üyelerimiz ve vinç operatörleri için sınav ve belgelendirme hizmetine   en kısa sürede başlanacaktır.

“Emlak”, “Servis Şoförlüğü” ve “Köprülü Vinç Operatörü” mesleki yeterlilik ön başvuruları odamız tarafından alınmaktadır.

 

Bilgi ve Ön Kayıt için; Seçil Şahin 6164151 dh.5