Liman Başkanlığı binası yenilendi

11.08.2006

Türkiye’nin en önemli deniz ticaret kentlerinden olan Aliağa’da, denizcilik sektörüne hizmet veren Liman Başkanlığı hizmet binası üç ay süren çalışmalarla yenilendi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla hizmete giren Aliağa Liman başkanlığı hizmet merkezi 124 Bin YTL’ye mal oldu.

Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Selçuk Sert, Aliağa Liman Başkanlığı hizmet binasının yenileme çalışmalarının 124 bin YTL'ye mal olduğunu belirterek, hizmet kalitesinin arttırılması amacıyla da Liman Başkanlığında çalışan personel sayısının artırıldığını söyledi.

Aliağa Liman Başkanlığı hizmet binasında bulunan iki lojmanın da hizmet bölümüne çevrildiğini ifade eden Selçuk Sert, “Aliağa Liman Başkanlığı hizmet binasının tefrişinin Aliağa Belediyesi, Aliağa Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi ile Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve Denizcilik Müsteşarlığının bütçe ödeneklerinden karşılandı” dedi.

BÖLGE MÜDÜRÜ ADINA İMZA YETKİSİ

Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Selçuk Sert, tesisin yalnızca fiziki şartlarının değil, hizmet anlayışı ve kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapıldığına da söyleyerek, “Aliağa Liman Başkanlığına bölge müdürü adına imza yetkisi verilerek, Tonilato ve Denize Elverişlilik Belgesi'nin Aliağa'da yapılması sağlanmıştır” dedi.