ALİAĞA TİCARET ODASI’NDAN İLERİ DÜZEY EXCEL EĞİTİMİ

17.04.2018

Üyelerinin iş hayatındaki başarılarına destek olmak amacıyla, ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim hizmeti vererek, üyelerinin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Aliağa Ticaret Odası, günümüzde şirketlerin en çok ihtiyaç duyduğu veri analizi ve raporlama konularında en etkin uygulama olan “İleri Düzey Uygulamalı Microsoft Excel Eğitimi” düzenleyecek.

Düzenlenecek eğitim sonucunda, katılımcılara raporlama ve veri analizi hazırlama becerisi kazandırılarak iş yaşamında daha etkin ve verimli olmalarını sağlayacak bilgiler verilmesi hedefleniyor. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

Son Başvuru Tarihi 24 Nisan

Aliağa Ticaret Odası bünyesinde düzenlenecek ve 2 gün sürecek olan İleri Düzey Excel eğitimine katılmak isteyenlerin 24 Nisan Salı günü mesai bitimine kadar Aliağa Ticaret Odası’na başvurmaları gerekiyor.

Kurs için katılım sayısı sınırlı olduğundan ön kayıt yaptırılması gerekiyor. 0232 6551991 nolu telefondan Dh.5 ile; ve egitim@alto.org.tr mail adresinden eğitimle ilgili bilgi alınabilecek.

İLERİ EXCEL

GENEL BİLGİLENDİRME

Tanımı

Microsoft Excel ®, şirketlerde yaygın kullanılan bir hesap tablosu programıdır. Çok sayıda veri işleme ve düzenleme aracına sahip olan Excel, teknikler ve çözümler bilinmediği için etkin kullanılamamaktadır.

Seminerin amacı ileri Excel yeteneklerini fatura, satış, sipariş, ürün listesi, personel listesi gibi tipik kurumsal veriler üzerinde uygulamalı olarak açıklamak ve kullanıcıların bu konularda kendilerini geliştirmelerini sağlamaktır.

Amaçlar

• Etkin kullanımı ve gelişmiş çözümleri sağlayacak teknikleri kazandırmak.
  • Bilgi işlemeye (çözüme ve analize) yardımcı olarak yeni beceriler kazandırmak.
  • Excel fonksiyonlarına yönelik yeni kullanımları geliştirmek.
  • Excel’de veri analizi yapabilmek.
  • Veri işlemede kurumsal veri örneklerini kullanmak.
  • Sürekli tekrarlanan işlemleri Excel makroları aracılığıyla otomatik hale getirmek

Kimler İçin

• Temel Office ve Excel kullanımını bilen ve en az birkaç yıl deneyimli olan kullanıcılar.
  • İş yaşamında düzenli olarak Excel kullanarak tablo oluşturan ya da tabloları değerlendiren kişiler.

Ön Gereksinimler

• Windows işletim sisteminin temel kullanımını (klasör işlemleri, kopyalama, vb) bilmek.
    • TOPLA (SUM), ORTALAMA (AVERAGE), MİN, MAX vb gibi temel fonksiyonları iyi bilmek. EĞER(IF) gibi gelişmiş fonksiyonları da temel kullanımıyla bilmek,
    • Tabloların (çalışma kitabı-workbook, sayfa-sheet, vb) dosya yapısını ve temel formatlama işlemlerini bilmek,
    • Verilerin ve formüllerin kopyalanması, taşınması vb. temel düzenlenmesi işlemlerini bilmek,
    • Excel ve Office programının temel değişikliklerini ve ayarlarını yapabilmek.

EĞİTİMİNİN İÇERİĞİ

1. MODÜL 1: İleri Yeteneklere Başlangıç

Konu 1.1. Adresleme: Normal ve sabit ($ işaretli) adresler
Konu 1.2. Referanslar: iç, dış
Konu 1.3. Alan Adlandırma (Name Define); bir hücre ya da alanı bir adla kullanmak.
Konu 1.4. Sayfa Koruma (protection)
Konu 1.5. Koşullu Biçimlendirme (ConditionalFormatting)
Konu 1.6. Veri Doğrulama (Data Validation)
Konu 1.7. Özel Yapıştırma (Paste Special)
Konu 1.8. Veri Türleri ve Formatları
Konu 1.9. Köprü (Hyperlink)
Konu 1.10. Hatalar (Errors)
Konu 1.11. Pencere alanları (Split)
Konu 1.12. Metni Sütunlara Dönüştür (TexttoColumns)

1. MODÜL 2: Fonksiyonlar

Konu 2.1. Fonksiyonlar (Genel)
Konu 2.2. Metin (Text) Fonksiyonları
Konu 2.3. Mantıksal Fonksiyonlar
Konu 2.4. Arama ve Başvuru Fonksiyonları
Konu 2.5. Tarih ve Saat Fonksiyonları
Konu 2.6. Bilgi Fonksiyonları
Konu 2.7. Veritabanı Fonksiyonları
Konu 2.8. Finansal Fonksiyonlar
Konu 2.9. İstatistiksel Fonksiyonlar

Uygulamalar: Her fonksiyon grubundaki fonksiyonlar tipik senaryolar içinde kullanılarak uygulamalı olarak işlenir.

1. MODÜL 3: Veri Analizi

Konu 3.1. Sıralama (Sort)
Konu 3.2. Filtreleme (Filter)
Konu 3.3. Alt Toplamlar (SubTotals)
Konu 3.4. Özet Tablolar (Pivot Tables)

Uygulamalar: Ürün listeleri, personel listeleri, satış ve sipariş gibi veriler üzerinde veri analizi uygulamaları yapılır.

1. MODÜL 4: Makrolar

Konu 4.1. Makro Kaydetmek
Konu 4.1. Makro Çalıştırmak

Uygulamalar   : Sürekli yapılan işleri makro olarak kaydetmek ve uygulamak.

Daha geniş bilgi için:

Eğitim ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü