Kalkınma Ajansı Kurulu toplandı

04.08.2006
İzmir Bölgesel Kalkınma Ajansı'nın üyelerinden sonra yönetim kadrosu da belirlendi. Toplantıda Necip Kalkan 53, Neşe Kumral 35 oy alarak Kalkınma Kurulu Başkanı ve yardımcısı seçildiler.

İzmir Bölgesel Kalkınma Ajansı'nın üyelerinden sonra yönetim kadrosu da belirlendi. Bakanlar Kurulu kararıyla 6 Temmuz 2006 tarihinde kurulması planlanan ajansa İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal başkanlık ederken sekiz kişilikte yönetim kadrosu oluşturulmuştu.

Yönetimde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Hakkı Berksü, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Taşkın, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) üç bürokratı olması kararlaştırıldı.

Yönetim kadrosu ve 100 üyenin biraraya geldiği Kalkınma Ajansı Kurulu ilk toplantısı İzmir Valiliği'nde yapıldı. Yaklaşık üç saat süren toplantının açılışını Vali Oğuz Kağan Köksal yaptı. Vali Oğuz Kağan Köksal'ın konuşmasını katip üye, Kalkınma Kurulu Başkanı ve yardımcısı ile yönetim kurulunda görev yapacak üç asil ve altı yedek üyenin seçilmesi takip etti. 89 oydan Necip Kalkan 53, Neşe Kumral 35 oy alarak Kalkınma Kurulu Başkanı ve yardımcısı seçildiler. Kalkınma Yönetim Kurulu üyeliğine ise , İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam 67 oyla, Ege Ekonomi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Temizocak 51 oyla, İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Yemişçi de 40 oy olarak yönetimde yer aldı.

Ajans da görev alacak üyelerin hiçbirinin ücret yada maaş almayacaklarını açıklayan İzmir Valisi, üyelerin gönüllülük esasına göre çalışılacaklarını ifade etti. Ajansın yapacağı işler içinde iki fon oluşturulacak. Bunlardan ilki genel bütçe, ikincisi de hazırlanan projelere göre performansa dayalı kaynak aktarımı yapılacak. Genel bütçeden Ajansa, il genelinde ödediği verginin binde beşi, belediye gelirlerinin yüzde 1'i, özel idare gelirlerinin yüzde 1'i, sanayi ve ticaret odalarının gelirlerinin de yüzde 1'i aktarılacak.