İZMİR CADDESİ TÖRENLE AÇILDI

İZMİR CADDESİ TÖRENLE AÇILDI
15.06.2015
  •  A 

Aliağa Belediyesi'nin alt ve üst yapısıyla baştan sona yenileyerek düzenlediği İzmir Caddesi törenle açıldı.

Açılış törenine; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğhan, Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mahalle muhtarları ve belediye meclis üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa’nın geçmişten günümüze büyük değişim geçirdiğini ve hizmete girecek İzmir Caddesiyle ilçenin vizyoner bir kent kimliğine ulaşılmasında önemli bir adım atıldığını ifade ederek, “Biz Aliağa olarak küçük bir kasabadan, nahiyeden büyüyen bir şehre dönüştük. Bugün de kent kimliğine uyan bir cadde ile önemli prestij caddesine sahip olduk. Ünlü markalar bizlerden büyük dükkanların olduğu alanlar istiyor fakat planlama eksikliğinden dolayı bu talebe cevap veremiyoruz. Bu noktada İzmir caddesine verilen emeğin karşılığını verebilmemiz için burada faaliyet göstermek isteyen markalara mekan anlamında hepimiz destek olmalıyız” dedi.

Başkan Saka, Büyük emek ve yatırım yapılan İzmir Caddesi’nin Aliağa halkına hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka’nın ardından söz alan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Aliağalılardan açılan caddenin tanıtımı, etrafa duyurulması rica ederek “Belediyesi, işletmecileri ve Aliağalılar bir olursa yaşadığımız bu şehrin önünde kimse duramayacaktır" dedi. 

Çok yakında ikinci prestij noktası olarak Kafeler Sokağı olarak bilinen caddeyi ele alacaklarını belirten Serkan Acar, bu caddeyi Sanat Sokağı haline getireceklerini söyledi. Acar, "2016 sonu itibari ile yeni belediye binamıza geçerek, eski belediye binamızı yıkacağız ve iki katlı yer otoparkıyla, meydan projemizle bu caddelerimizi birbirleri ile entegre haline getireceğiz" diye konuştu.

Açılışı vatandaşlarla birlikte yapan Serkan Acar, İzmir Caddesi’nin Aliağa halkına hayırlı olmasını diledi ve İlçe genelinde sürdürülen kentsel tasarım çalışmalarının süreceğini söyledi. 

Aliağa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İzmir Caddesi’nde ilk iş olarak cadde üzerinde bulunan alt yapı tamamen değiştirilerek, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları baştan aşağı yenilendi. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, caddede yer alan binalar uyumlu renklere boyanarak bütünlük sağlandı. 

Elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla görüntü kirliliğine neden olan direkler ortadan kaldırıldı. Son derece modern bir aydınlatma sistemi kurulan caddenin tabanına parlak yüzeyli granit ve mermerden oluşan taşlar döşendi. Minik bir dereyi anımsatan ve caddenin bir başından diğer başına kadar uzanan süs havuzları, müzikli ve ışıklı fıskiye sistemleri ile donatıldı. 

Caddede faaliyet gösteren esnafların reklam tabelaları tek tip hale getirildi. Oturma bankları, çiçek saksıları gibi kent mobilyaları ile baştan başa modernize edilen cadde kent estetiğine zenginlik kazandırdı. Aliağa’nın en prestijli caddelerinden biri haline getirilen İzmir Caddesi, MOBESE sistemi ile de 7 gün 24 saat izlenmeye başlandı.