6. Geleneksel Resim Yarışması Ödüllerini Dağıttık

6. Geleneksel Resim Yarışması Ödüllerini Dağıttık
27.05.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) öğrencilerin gözüyle Aliağa’yı resmetmek için başlattığı yarışmalardan 6. sını geride bıraktı. Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla ALTO’da düzenlenen organizasyonda dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı.

İlkokul ve Ortaokul ayrı kademelerde yarıştı

İlkokul ve Ortaokul öğrencilerinin farklı kademelerde derecelendirildiği 6. Geleneksel Resim Yarışmasında İlkokullarda 1. kademe 1. eser Petkim İlkokulu öğrencisi Pelinsu Yağcı, 1. kademe 2. eser Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Serra Sultan Sayar, 1. kademe 3. Eser Petkim İlkokulu öğrencisi Eylül Çam seçildi. Ortaokullarda ise 2. kademe 1. eser Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Semanur Deniz, 2. kademe 2. eser Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Yasemin Güngör, 3. kademe 3. eser Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Gülbeyaz Çakıcı seçildi. Ortaokullarda bir de mansiyon eser belirlendi. Mansiyon eser de Petkim Ortaokulu öğrencilerinden Cemre Çam seçildi.

Adnan Saka:”Çocukların gözünden Aliağa’yı anlamaya çalışıyoruz”

Öğrencilere ödüllerin dağıtılmasıyla kısa bir değerlendirmede bulunan ALTO Başkanı Adnan Saka,”Bizim bu yarışmalarla amacımız ilçemizde yaşayan çocukların gözünden Aliağa’yı nasıl tanımladıklarını anlamak. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Sonuç olarak çok güzel ve yaratıcı resimlerin ortaya çıktığını gördük” dedi.

Resimler rafa kaldırılmıyor

Dereceye giren resimleri rafa kaldırmadıklarını halkın ve üyelerin bu resimleri görmeleri için faaliyetleri olduğunu da belirten Başkan Saka Odada devamlı olarak bu resimlerin sergilendiğini, yıl içinde Aliağa Devlet Hastanesi’nde de bu resimlerin sergilenerek halkla buluşturulduğunu söyledi.