Aliağa’nın Geleceğini Halka Sorduk

Aliağa’nın Geleceğini Halka Sorduk
15.04.2013
  •  A 

Aliağa’nın Geleceğini Halka Sorduk

Aliağa Ticaret Odası’nın(ALTO) organize ettiği Kent Vizyonu Toplantıları halkın katılımıyla gerçekleşen toplantı ile son aşamaya geldi.

Herkesin Görüşü Alınmaya Çalışıldı

ALTO Aliağa’nın geleceğini belirlediği toplantılarda sırasıyla iki ay boyunca Oda meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları, Aliağa Belediyesi Meclis üyeleri, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Kaymakamlığı idari amirleri, ilçenin siyasi parti temsilcileri, ilçe basını ile farklı toplantılarda bir araya geldi.

Halk Toplantısında Hedefimiz 100 Kişi İdi, 128 Kişi İle Bir Araya Geldik

Son olarak da 128 kişinin katıldığı halk toplantısı gerçekleşti. ALTO Başkanı Adnan Saka halkın katılımı toplantısı için hedeflerini 100 kişi olarak belirlediklerini, ancak talebin fazla olması nedeniyle 128 kişi ile toplantıyı gerçekleştirdiklerinin altını çizdi.

5 Ana Başlıkta 110 Temel Soru İle Katılımcıların Görüşleri Alınmaya Çalışıldı

Prof. Dr. Meltem Onay’ın her gruba farklı olarak hazırladığı soruların sorulduğu ve tartışıldığı toplantılardan elde edilen veriler yine Onay ve ekibi tarafından rapora dönüştürülerek ilgili kurum ve kuruluşlar ile paylaşılacak. Sorular 5 ana başlıkta, sanayi, çevre, lojistik, kent yaşamı ve turizm konularında 110 temel soru ve alt sorular ile hazırlandı. Toplantı sonunda ayrılan yarım saatlik dilimde unutulan konular olma ihtimaline karşılık katılımcılara sorular dışında görüşlerini ifade edebilecekleri serbest kürsü imkanı verildi.

Bu Çalışmanın İlçenin Geleceğine Işık Tutmasını Bekliyoruz

İlçenin faydasına olacak bir projenin son aşamasına geldikleri için mutlu olduklarını belirten ALTO Başkanı Adnan Saka Halkın Katılımı Toplantısına katılan ve sürece destek veren herkese teşekkür etti. Saka Kent Vizyonu Toplantıları isimli projeye Türkiye Cumhuriyeti anayasa çalışmalarından esinlenerek başladıkları söylerken, “İlçedeki herkesin düşüncesini alarak ilçenin planlanmasından, ticari ve sosyal yaşama birçok konuyla ilgili istatistiklere, görüşlere ulaşmaya çalıştık. Projenin son aşamasında halk ile bir araya geldik. 128 kişinin katıldığı Halkın Katılım Toplantısında 13 yuvarlak masa kuruldu. Yuvarlak masalara oturan kişiler farklı niteliklerden olmasına dikkat edildi. Katılımcıların özgürce görüşlerini ifade edebildiği toplantı masa moderatörleri tarafından yönetildi. Söylenen her şey kayıt altına alındı. Umarız süreç sonunda oluşturulacak rapordan ilçenin yararına olacak projeler üretilir. Bizim bu çalışmadan birçok proje üretileceği konusunda inancımız tam. Hatta bu raporun ilçenin mevcut yerel yönetimine ve gelecekteki yerel yönetimlere ışık tutacağına inanıyoruz” dedi.

Başkan Saka, raporun hazırlanmasının ardından izlenecek yol haritasının belirlemek için Aliağa’ya hizmet etmiş ve görüşleri ile çalışmaya katkı koyabilecek kişilerle bir araya geleceklerini, bu son toplantı ile de Kent Vizyonu Toplantılarının sona ereceğini belirtti.

Haber Fotoğrafları:

Adnan Saka – Meltem Onay

Katılımcılar

Salon Görüntüsü

Serbest Kürsü Zamanı

Yuvarlak masa görüntü

Yuvarlak Masa Görüntü 1