Aliağa’da Kamu Kurumları, Aliağa’nın Geleceği İçin “Kent Vizyonu Toplantıları” İle Bir Araya Geldi

Aliağa’da Kamu Kurumları, Aliağa’nın Geleceği İçin “Kent Vizyonu Toplantıları” İle Bir Araya Geldi
26.03.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası’nın(ALTO) organize ettiği, Aliağa’nın geleceğinin konuşulduğu “Kent Vizyonu Toplantıları” devam ediyor. Yapılan son toplantıda Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi, Aliağa’daki kurum-kuruluş yetkilileri ve idari amirler bir araya gelerek Aliağa’nın geleceği için önemli bir adım attı.

Adnan Saka:“7 Nisan Pazar günü halk ile buluşacağız”

ALTO Başkanı Adnan Saka yerel kurumların bir araya gelmesi ile ortak irade oluşturulabileceğini söylerken, ”Birlikte hareket edebilirsek Aliağa’nın sorunlarına çözüm üretebiliriz. Daha kuvvetli olabilir, bazı uygulamaların lehimize dönmesini sağlayabiliriz. Biz oda olarak kent vizyonu toplantıları ile bu gücü ortaya koymaya çalışıyoruz. İlk önce odamız meclis üyeleri ile bir araya geldik. Daha sonra Sivil Toplum Kuruluşları(STK), köy, mahalle muhtarları ve siyasi parti temsilcileri ile ayrı toplantılarda bir araya geldik. Son toplantıda da Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Belediyesi ve ilçenin kurum-kuruluşlarının idari amirleri ile bir araya geldik. Çok yoğun katılımın olmasından ve ilçedeki idari amirlerin Aliağa’nın geleceğini önemsiyor oluşundan dolayı oldukça mutluyuz. Şimdi sırada 7 Nisan 2013’de halk ile buluşacağımız toplantı var. Orada da halkın özgür bir ortamda görüşlerini paylaşmasını sağlamaya çalışacağız” dedi.

Toplantıda sanayi yapısından çevre sorunlarına ve altyapı eksikliklerine, sosyal ihtiyaçlardan kurumlararası diyaloga birçok başlık mercek altına alındı

Aliağa’daki kamu kurumları yetkilileri Aliağa’nın mevcut durumu ve geleceği ile ilgili beklentilerini ve sorunlara çözüm önerilerini aktardılar. Toplantıda başlıca konuşulan konular; sağlık ihtiyaçları ve çevre kirliliği, altyapı eksiklikleri, kurumlararası diyalog, STK’ların Aliağa’daki rolü, şehir trafiğinin düzene girmesi ve buna bağlı ticari alanların genişletilmesi, sosyal yaşam mahalleri konusundaki ihtiyaçlar, ulaşım yapısı, Aliağa sanayisi ve altyapı ihtiyaçları, istihdam konuları, Aliağa’nın lojistik geleceği, Yenişakran’a gelen cezaevinin Aliağa’ya etkileri, sanayinin Aliağa sosyal yaşamına katkısı, eğitim ihtiyaçları gibi konular oldu. Yerel siyasetin, Aliağa’nın ihtiyaçları, menfaatleri ve sorunları söz konusu olduğunda birlikte hareket etmesi gerektiği de toplantıda konuşulan konular arasında yer aldı.

Aliağa Sanayisi birkaç firma dışında, Aliağa’da sosyal sorumluluk projelerinde yer almıyor

Aliağa sanayisinin genel olarak sosyal sorumluluk projelerine katkısının yok denecek kadar az olduğu konusunda görüş birliğine varılan toplantıda, konu ile ilgili proje koordinatörü Prof. Dr. Meltem Onay tarafından bir rapor oluşturulacağı, bu raporun tüm toplantı süreçlerini de içerecek şekilde hazırlanacağı ve 7 Nisan Pazar günü yapılacak olan halk toplantısı sonuçlarının da eklenmesiyle kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Haber Fotoğraları:

Toplantı Foto 1

Toplantı Foto 2

Toplantı Foto 3

Toplantı Foto 4

Toplantı Foto 5