Aliağa'da Kent Vizyonu Toplantıları Başladı

Aliağa'da Kent Vizyonu Toplantıları Başladı
12.03.2013
  •  A 

ALİAĞA'DA KENT VİZYONU TOPLANTILARI BAŞLADI

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) halkın nasıl bir Aliağa istediği, halkın gözünden Aliağa’nın eksikliklerinin ve ihtiyaçlarının neler olduğu, halkın yerel idarelerden neler beklediği gibi konuları tespit etmek amacıyla planladığı Kent Vizyonu Toplantılarına STK ve Muhtarlarla başladı.

Prof. Dr. Meltem Onay:”STK’lar ve Muhtarları bir araya getirdik”

Toplantıları ve çalışmaları koordine eden Prof. Dr. Meltem Onay süreç ile ilgili bilgiler verirken şunları söyledi:”Öncelikle STK’ları bir araya getirerek Aliağa’nın sosyal yapısının profilini belirlemeye başladık. Daha sonra aynı gün içinde köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelerek ilçe merkezinin dışında ve merkezde yaşayan kişilerin sosyal yaşamlarına dair sonuçlara ulaşmaya çalıştık. Bilgiler elde etmek için Aliağa’nın fiziki yapısı konusunda öncelikli sorunlar nelerdir? Sosyal yaşam ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Ortak irade oluşturmak için neler yapılabilir? Toplum bilinci nasıl oluşturulur? gibi temel sorulara cevap bulmaya çalıştık” dedi.

Toplantılar kamu kurumları yetkilileri ve sanayicilerle devam edecek

Mart ayı içerinde toplantıların devam edeceğine değinen Onay:”İlk aşamayı geride STK ve Muhtarlarla yaptığımız toplantılarla geride bıraktık. Şimdi ikinci aşamadayız. Önümüzdeki günlerde belediye ve kaymakamlığın ilgili birimlerini, resmi kurum yetkililerini bir araya getireceğiz. Daha sonra sanayicilerle ayrı bir toplantıda bir araya geleceğiz. Bu toplantılarla yerel idareci ve sanayicilerin Aliağa’ya bakışlarını analiz etmeye çalışacağız. ALTO meclis üyelerinin de görüşlerini alarak sonuçları rapor haline dönüştürerek projenin en stratejik son aşamasına geçeceğiz. Son aşamada da halk ile Kent Vizyonu Toplantısı gerçekleştirerek halkın da Aliağa’nın geleceğine dair düşünceleri konusunda veriler elde etmeye çalışacağız” dedi.

Haber Fotoğrafları:

STK’larla foto

STK’larla foto 1

Muhtarlarla foto

Muhtarlarla foto 1

Meltem Onay Foto