Aliağa Vizyonunu Belirliyor

Aliağa Vizyonunu Belirliyor
28.02.2013
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) Başkanı Adnan Saka gelişen Aliağa’da halkın beklentileri ve ihtiyaçlarına ışık tutmak ve halkın nasıl bir Aliağa istediğini tespit etmek için Kent Vizyonu Toplantıları gerçekleştireceklerini belirtti.

Kent Vizyonu Toplantısına model Anayasa Platformları

Toplantının daha önce yapılan anayasa çalışmaları gibi, ancak daha küçük çapta olacağını belirten Saka;”Kent vizyonu toplantısına ev hanımlarından, ilkokul ya da üniversite mezunlarına, çalışanlar ya da çalışmayanlardan, Aliağa için üretmek isteyen herkese çağrıda bulunulacak. Halktan gelen geri dönüşler değerlendirilerek 10’ar kişilik çalışma grupları oluşturulacak. Bu çalışma gruplarının farklı nitelikte kişilerin bir araya gelmesiyle oluşmasına dikkat edilecek. Toplantıları, konusunda uzman Prof. Dr. Meltem Onay yönetecek ve her çalışma grubunda toplantıların düzenini sağlamak için moderatörler yer alacak. Çalışma gruplarına üniversitenin hazırladığı sorular sorulacak, hiçbir müdahalede bulunmaksızın kişilerin verdiği cevaplar kayıt altına alınacak. Bununla amacımız gelecekte Aliağa nasıl olmalı, halk nasıl bir Aliağa istiyor, Aliağa yatırım almaya devam etmeli, büyümeli mi gibi sorulara cevap bulmaya çalışmak olacak” dedi.

2013’te düzenlenecek toplantıda elde edilen veriler üniversitede rapor haline dönüştürülecek

Halkın Aliağa için öngörülerini ve hissettiklerini tespit edecekleri Kent Vizyonu Toplantısını 22 Mart 2013’te gerçekleştirmeyi planladıklarını söyleyen Saka toplantıda elde edilen verilerin üniversitede rapor haline dönüştürülerek daha sonra kamuoyu ve ilgili devlet birimleri ile de paylaşılacağını ifade etti.

Haber Fotoğrafı:

Adnan Saka