Aliağa’nın Lojistik Yapılanmasına Almanya’dan Destek

Aliağa’nın Lojistik Yapılanmasına Almanya’dan Destek
30.01.2013
  •  A 

Hizmet çeşitliliğini ve kalitesini arttırmayı hedefleyen ve uluslararası faaliyetlere hız veren Aliağa Ticaret Odası(ALTO), Türkiye’nin Avrupa Birliği(AB) uyum sürecinde üyelerine Avrupa Birliği ticaret odaları standartlarında hizmet sunabilmek için Almanya’nın Münih Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğunu ziyaret etti.

Münih ve Paris Ticaret odaları analiz edildi

Daha önce Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) ve Eurochambres işbirliği ile düzenlenen organizasyonda Avrupa’nın en büyük odalarından Fransa’nın Paris Ticaret Odası’nı analiz eden ve hizmetlerini karşılaştırma fırsatı bulan ALTO, son olarak yine Avrupa’nın en büyük odalarından Almanya’nın Münih Ticaret ve Sanayi Odası’nı analiz ederek değerlendirmelerde bulundu. 

Adnan Saka:“AB iş dünyası faaliyetlerini bölgemizde uygulamaya çalışıyoruz”

Bu ziyaretlerde odaların hizmetlerini karşılaştırma fırsatı bulduklarının altını çizen ALTO Başkanı Adnan Saka Oda olarak amaçlarının bölge için faydalı olacak projeler üretmek ve üyelerine en etkin, kanun zorunlulukları dışında hizmetler sunabilmek olduğunu belirtti. Uluslararası faaliyetlerin hem kişinin hem de kurumun vizyonunu geliştirdiğini söyleyen Başkan Saka:”Biz faaliyetlerimizle kurumumuzun bilgi düzeyini ve hizmet çeşitliliğini arttırmaya ve AB iş dünyası faaliyetlerinin bölgemizde uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye’nin AB’ye uyum sürecinde yerel düzeyde Oda ve üyeler çerçevesinde de paralel yürümesini amaçlıyoruz. Paris Ticaret odası ya da Münih Ticaret ve Sanayi Odası ile diyaloglarımızın temelinde bu düşünceler yatıyor” dedi.

Adnan Saka:“Almanya bölgemize model olabilir”

Başkan Saka Almanya’da, Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu ile de iletişime geçtiklerini ve Münih Türk Ticaret Ateşesi’nin de bulunduğu bir toplantıya da katıldıklarını belirtti. Toplantının oldukça verimli geçtiğini söyleyen Başkan Saka:”Toplantıda biz Aliağa’yı anlatmaya çalıştık. Eksiklerimizi, artılarımızı, gelişmeye açık yönlerimizi ve üyelerimizin Almanya ile ne tür işbirliğine gidebileceğini belirttik. Aliağa’nın lojistik önemini ve yakın gelecekte lojistik anlamda nasıl bir rol alacağını anlattık. Münih Başkonsolosu sayın K. Hidayet Eriş ve Münih Ticaret Ateşesi sayın Dr. Mehmet Cevdet Baykal da Aliağa’nın önemini bildiklerini söylediler.  Baykal, Almanya’nın lojistik yapılanmada gelişmiş bir ülke olduğunu ve Aliağa’nın lojistik yapılanma sürecinde Almanya’daki modellerden kendileri aracılığı ile faydalanabileceğimizi belirtti. Biz de Aliağa Ticaret Odası olarak kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ettik” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Başkonsolos(Sol) – Adnan Saka(Sağ)

Münih Başkonsolosluğu Ziyareti

Münih Başkonsolosluğu Ziyareti 1

Münih Ticaret Odası ziyareti

Münih Ticaret Odası ziyareti 1

Münih Ticaret Odası ziyareti 2