İzmir Alman Başkonsolosu Odamızı Ziyaret Etti

İzmir Alman Başkonsolosu Odamızı Ziyaret Etti
12.12.2012
  •  A 

İzmir Alman Başkonsolosu Margit Haberle, Aliağa Ticaret Odası(ALTO)’nu ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette Haberle Aliağa’ya ve ülkeye ilişkin verdiği bilgilerle dikkat çekti.

Ekonomik büyüme sosyal ve siyasal bileşenlerle bütünlük içinde, planlı olmalı

Dünya ekonomik kriz yaşarken Türkiye’nin ekonomik anlamda büyümeye devam edebildiğini belirten Haberle, “Biz Almanya olarak bir dönem hızlı bir büyüme ivmesi kazanmıştık. Nitekim dengeli bir şekilde büyümeyi devam ettirebildik ve güçlü bir ekonomiye sahip olabildik. Siyasi istikrar, sosyal dengeler, ekonomik planlamalar ve uygulamalar ülke olarak bu günlere gelmemizin temel dinamikleri arasında yer aldı. Bugün Türkiye’de geçmişte Almanya gibi bir büyüme ivmesi yakaladı. Ancak bu büyüme kontrol altına alınmalı, siyasal ve sosyal dinamiklerle bütünleşerek devam etmeli. Bu bileşenler bir arada olduğunda büyüme daha verimli ve sonuçları daha olumlu olacaktır. Biz Almanya olarak bu süreçleri yaşadığımızdan bazı iyi bazı kötü tecrübeler edindik” dedi.

Aliağa’nın hızlı gelişimine paralel doğan sıkıntılara çözüm arayışındayız

ALTO Başkanı Adnan Saka, Haberle’ye ziyareti ve paylaştığı bilgiler nedeniyle teşekkür etti. Başkan Saka da ülkedeki büyümeye dikkat çekerken, altyapı eksikliklerinin varlığı olduğunu belirtti. Oda olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Bakanlık nezdinde Aliağa liman yollarında ve sosyal yaşam mahallerinde yaşanan sıkıntılara, eksikliklere çözüm üretmek için girişimleri olduğunu söyleyen başkan Saka, “Biz öncelikli ilçemizle ilgileniyoruz. Çünkü eksikliklerini ve ihtiyaçlarını en iyi bildiğimiz yer burası. Aliağa son yıllarda çok hızlı bir büyüme ivmesi kazandı. Demir Çelik üretiminde %22 ile üçüncü sırada, limanlarda yapılan elleçleme miktarı son iki yılda 34 milyon tondan 40 milyon tona ulaştı. Aliağa limanlarından yapılan ihracat son iki yılda 7 milyar dolardan 10 milyar dolara çıktı. Teşvik paketinin paralelinde Aliağa Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımlar almaya başladı. Yani Aliağa hızla gelişiyor. Ancak liman yollarında, depolama alanlarında, hastane, okul gibi sosyal yaşam mahallerinde eksiklikler göze çarpıyor. Biz uzun süredir bu eksikliklerin üzerine gidilsin, çözümler üretilsin diye yoğun girişimlerde bulunduk. Bazı sıkıntılarla ilgili çözümler oluştu, bazı çözümlerin de oluşacağına inanıyoruz. Biz Oda olarak istiyoruz ki dengeli büyüyelim, sanayi büyürken sosyal yaşam mahalleri de büyüsün gelişsin. O yüzden biz de sayın Haberle gibi bileşenlerin bir arada olduğu büyümenin daha olumlu sonuçları olacağına inanıyoruz” dedi.

Haber Fotoğrafları:

Toplantı Foto 1

Heberle Foto 2

Toplu Foto