Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde Sona Yaklaştık

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde Sona Yaklaştık
19.11.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO), Kosgeb ve İşkur ile iş birliği yaparak düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde sona yaklaştı. 3 grup şeklinde planlanan eğitimlerden ilk ve ikinci grupta 25 kişi yer alırken 3. Grupta 30 kişi yer alıyor.

Oğuz Kılınç: ”Aliağa’da yeni işletmelerin kurulmasını heyecanla bekliyoruz”

Eğitimler ve işletmelerin kurulma süreçleri ile ilgili Kosgeb Kuzey Hizmet Müdürü M. Oğuz Kılınç kursiyerlere detaylı bilgiler verirken, ”Biz kurum olarak Aliağa Ticaret Odası’nın girişimleri paralelinde hareket ettiğimiz ve böyle bir hizmet verebildiğimiz için mutluyuz. Bölgede önceki dönem kursiyerlerden işletme kuranlar, oldukça başarılı olanlar var. Yılın sonu yaklaşırken kursların tamamlanması ile yeni işletmelerin Aliağa’da da kurulmasını heyecanla bekliyoruz” dedi.

Adnan Saka: ”Bölgemizin ülkedeki önemi her geçen gün artıyor”

Gündeme dikkat çeken ALTO Başkanı Adnan Saka:”Son bir hafta içinde Aliağa ile ilgili çıkan haberleri incelediğimizde görüyoruz ki bölgemiz bakanlıkların da gündeminde. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte Kuzey Ege Çandarlı limanından, bölgenin liman trafiğinden ve İzmir’in yeni deniz ipek yolu olacağından bahsetti. Yine farklı bir haberde gördük ki Türkiye Aliağa gemi Söküm firmaları ile ömrünü tamamlamış 235 hurda gemiden 10 milyar dolarlık katma değer, 785 bin ton da metal hurdası kazandı. Aliağa merkezli tüm bu kritik öneme sahip gelişimler biliyoruz ki girişimciler ve planlamalar sayesinde oluyor. Bizler de, bu gelişime Aliağa’nın ayak uydurması için Kosgeb, İşkur, İzmir Kalkınma Ajansı gibi stratejik kurumları Aliağa’nın gelişim sürecine dahil etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla uygulamalı girişimcilik eğitimleri de bu çabalarımızdan birisi durumda. Çabamızın Aliağa ve diğer kurumlar ile birlikte amacına ulaşması en büyük dileklerimizden” dedi.

Adnan Saka: “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile 80 kişiye ulaştık”

ALTO Başkanı Adnan Saka Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında Aliağa’da işletme kurulduğunu belirtirken, “3. grubun da eğitimlerini tamamlamasıyla Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 80 kişiye ulaşacağız. Biz Oda olarak bu süreci başlattığımızda Aliağa’dan ilginin yoğun olacağını biliyorduk, nitekim öyle de oldu. Şimdi kurs sürecinin tamamlanmasını ve işletmelerin kurulmasını bekliyoruz. İşletmelerin kurulması ile beraber biz Oda olarak elimizden gelen her türlü desteği, hizmeti vermeye hazırız. Amacımız Aliağa ekonomisinin daha kuvvetli olmasını ve ülkeye daha fazla fayda getirmesini sağlamak” dedi.

Haber Fotoğrafları:

M. Oğuz Kılınç

Katılımcılar

Katılımcılar 1

Katılımcılar 2