Odamız Kanun Gerekliliği Eğitimlerle Üyelerine Çözüm Üretiyor

Odamız Kanun Gerekliliği Eğitimlerle Üyelerine Çözüm Üretiyor
16.11.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO) işletmeleri yakından ilgilendiren, kanun gereği alınması zorunlu eğitimleri üyeleri ve Aliağa iş dünyası için gerçekleştiriyor.

32 Saat süren eğitimlerde 57 kişiye ulaşıldı

ALTO, 6331 sayılı alınması zorunlu eğitimlerden Temel İşsağlığı-Güvenliği ve Acil Durum-yangınla mücadele konularında 4 gün boyunca toplam 32 saat süren ve 57 kişinin katıldığı eğitimler düzenledi.

Eğitimler sadece kanun zorunluluğu olarak görülmemeli

Tüm işletmeleri ve çalışanları ilgilendiren eğitimlerin sadece kanun zorunluluğu olarak görülmemesi gerektiğinin altını çizen ALTO Başkanı Adnan Saka Oda olarak gerek üyeleri gerek de Aliağa halkı için farklı alanlarda sonuç odaklı eğitimler düzenlemeye çalıştıklarını belirtti. Başkan Saka ayrıca: “Biz oda olarak bu eğitimler ile çalışanların ya da halkın hem mesleki anlamda hem de kişisel gelişim anlamında fayda sağlamasını amaçlıyoruz. Yakın zamanda aşçılık kursunu tamamladık. Şu an ikinci grup uygulamalı girişimcilik eğitimlerine devam ediyoruz. Sadece bir ay içinde eğitimlerle 150 kişiden fazla kişiye ulaştık. Halkın ve üyelerimizin bizlere vermiş olduğu desteklere de buradan teşekkür ediyorum. İş sağlığı-güvenliği ve Acil durum-yangınla mücadele konuları kanunen zorunlu kılınmış eğitimler idi. Biz üyelerimizin kanun karşısında mağdur olmaması için gerekli izinleri alarak bu eğitimleri gerçekleştirdik. Ama hiç kimse bu eğitimleri zorunluluktan ibaret görmemeli, bir iş yerinde işsağlığı-güvenliği ve yangınla mücadele konuları her çalışan açısından bilinmeli. Kanun sadece bu eğitimlerin gerçekleşmesine sebep oluyor” dedi.

Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz

Başkan Saka yılsonu yaklaşırken sene başında koydukları hedefler doğrultusunda faaliyetlerine devam ettiklerini söylerken, 2013 yılı için de planlama yaptıklarını ve Aliağa’nın geleceği için çalıştıklarını vurguladı.

Haber Fotoğrafları:

Eğitim Foto 1

Eğitim Foto2