Aliağa’da Yemekler Daha Lezzetli Olacak

Aliağa’da Yemekler Daha Lezzetli Olacak
15.11.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO)’nın geçtiğimiz temmuz ayında başlattığı, 272 saat süren ve 32 kişinin katıldığı Aşçılık Kursu sona erdi, kursiyerler sertifikalarını aldı.

Kurs sonunda 2 kişi işe yerleşti 3 kişi de kendi işini kurma yolunda

ALTO’nun dört ay önce uzun uğraşlar sonunda ve Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nin (ATHEM) destekleri ile başlattığı Aşçılık Kursu tamamlanmasının ardından 2 kişi işe yerleşirken, üyelerden de gelen eleman talepleri bulunuyor. Kendi işini kurmak isteyen kursiyerlerden 3’ü ise kuruluş aşamasında devlet desteklerinden yararlanmak için şu an ALTO’da, Kosgeb işbirliğinde devam eden Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katıldı.

Oda olarak topluma faydalı olabilmek mutluluk verici

ALTO Başkanı Adnan Saka, kursiyerleri başarılarından ve 272 saatlik süreci geride bırakmalarından dolayı kutlarken mesleki kursların önemine dikkat çekti ve şunları söyledi: “Ağır sanayi ve enerji bölgesi olan Aliağa’da ciddi boyutlarda ara eleman sıkıntısı yaşanıyor. Teknik konularda ara eleman sıkıntısı yaşandığı gibi hizmet alanlarında da sıkıntılar yaşanıyor. Ben turizm kökenli bir eğitim geçmişine sahip olduğumdan dolayı uzun süre Aliağa’da servis elemanı ve aşçılık ile ilgili konularda sıkıntı yaşandığını vurguladım. Sonuç itibariyle Oda olarak bu sıkıntıyı çözme adına girişimlerde bulunduk ve uzun uğraşlar sonucunda Aşçılık Kursu düzenlemeyi başardık. 32 kursiyer ATHEM’in de destekleri ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikalarını almaya hak kazandı. Öğrendik ki 2 kursiyer işe yerleşti, 3 kursiyer de kendi işini kurma yolunda, Kosgeb ile işbirliği içinde Odamızda düzenlediğimiz Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine devam ediyor. Oda olarak doğru bir iş yaptığımızı ve topluma yararlı olabildiğimizi görebilmek oldukça mutluluk verici. Halktan ve kurumlardan destekler ve talepler geldiği sürece biz de faaliyetlerimize ve hizmetlerimize etkin şekilde devam etmeye çalışacağız” dedi.

ALTO ticari ve ekonomik projelerde olduğu gibi sosyal projelerde de etkin

ATHEM Müdürü Hasan Dikbaş Kursun bitmesiyle birlikte 2 kişinin işe girmesinin ve 3 kişinin de kendi işini kurmak için girişimde bulunmasının mutluluk verici olduğunu belirtirken, ALTO Başkanı Adnan Saka’ya oda olarak aşçılık kursunu düzenledikleri ve bu sosyal proje içinde ATHEM’in de yer almasına zemin oluşturdukları için teşekkür etti. ALTO’nun sadece ticari ve ekonomik faaliyetlerin içinde yer almayıp, sosyal faaliyetlerin ve projelerin de Aliağa’da önderliğini yaptığını ifade eden Dikbaş, ALTO’nun önümüzdeki süreçte gerçekleştireceği farklı projelerde de yer almaktan dolayı mutluluk duyacaklarını söyledi.

Haber Fotoğrafları:

Sertifika Adnan Saka(Oda Bşk)

Sertifika Hamdi Erdem(Oda Yön. Kur.)

Sertifika Erol Güngör(Oda Yön. Kur.)

Sertifika Hasan Dikbaş(ATHEM Mdr.)       

Sertifika Töreni Katılımcılar

Sertifika Töreni