Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İlk Grup Mülakatları Yapıldı

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi İlk Grup Mülakatları Yapıldı
01.10.2012
  •  A 

Aliağa Ticaret Odası(ALTO), İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile gerçekleşecek olan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”ne ilişkin ilk grup mülakatları tamamlandı.

Eğitimler 3 grup şeklinde planlandı

Mülakatlar İŞKUR, KOSGEB, ARGOS Danışmanlık ve ALTO yetkilileri tarafından gerçekleşirken, eğitime başvuranlara iş fikirlerine ilişkin detaylı sorular soruldu. 100’e yakın başvurunun yapıldığı eğitim için yapılan ilk mülakatlar sonucu 25 asil, 10 yedek aday belirlendi. İlk mülakatlar 4-19 Ekim 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan eğitim için olup, kasım ve Aralık aylarında da eğitimlerin tekrarlanması planlanıyor. İlk grup için hazırlıklar tamamlanmış olup, kasım ve aralık aylarında gerçekleşmesi planlanan eğitimler için başvurular alınmaya devam ediyor.

Eğitimlere halk yoğun ilgi gösterdi

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan ALTO Başkanı Adnan Saka:”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için halkın göstermiş olduğu ilgiden memnuniyet duyuyoruz. Şu ana kadar 100’e yakın başvuru yapıldı. Her gün yeni başvurular da gelmeye devam ediyor. Biz de oda olarak İŞKUR ve KOSGEB ile işbirliğimiz gereği başvuruların yoğun olmasında dolayı, ilk grup eğitimleri tamamladıktan sonra Kasım ayında ikinci grup, aralık ayında da üçüncü grup eğitimler için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yoğun başvurularla karşılaşmanın diğer sevindirici tarafı da halkın artık devlet destekleri konusunda bilinçlenmeye başlaması. Eğitimlerin başarı ile tamamlanması, devletin desteklerinden kursiyerlerin yararlanarak iş sahibi olmaları en büyük arzularımızdan” dedi.

Haber fotoğrafları:

Adnan Saka foto